Meciul Danemarca – Suedia oprit în minutul 89

Apropo.ro / 03.06.2007, 12:19
Meciul Danemarca - Suedia oprit în minutul 89
Arbitrul Herbert Fandel, care a oficiat la meciul Danemarca-Suedia, din preliminariile Euro-2008, a decis sa opreasca partida cu un minut înainte de încheiere, la scorul de 3-3, dupa ce a fost lovit de un suporter, UEFA anunțând ca o decizie privind acest meci va fi luata de

Arbitrul Herbert Fandel, care a oficiat la meciul Danemarca-Suedia, din preliminariile Euro-2008, a decis sa opreasca partida cu un minut înainte de încheiere, la scorul de 3-3, dupa ce a fost lovit de un suporter, UEFA anunțând ca o decizie privind acest meci va fi luata de Comisia de Disciplina.

Incidentul s-a produs dupa ce jucatorul echipei Danemarcei, Christian Poulsen, a fost eliminat înainte de finalul meciului, pentru ca l-a faultat pe atacantul Markus Rosenberg în careu. Arbitrul Herbert Fandel a dictat penalti pentru Suedia, dar înainte ca lovitura sa fie executata, un suporter danez a intrat pe teren și l-a lovit pe arbitrul care a oficiat, saptamâna trecuta, finala Ligii Campionilor, dintre AC Milan și Liverpool.

Fandel a fluierat imediat finalul meciului contând pentru grupa F a preliminariilor Euro-2008 și a parasit terenul. Imediat dupa acest incident, alți doi suporteri au reușit sa intre pe teren.

UEFA a anunțat, pe site-ul oficial, ca o decizie finala privind rezultatul partidei dintre Danemarca și Suedia va fi luata în cadrul Comisiei de Disciplina, dupa ce vor fi analizate rapoartele arbitrului și observatorului UEFA.

Pentru Danemarca au marcat Agger ’34, Jon Dahl Tomasson ’62 și Andreasen ’75, în timp ce golurile Suediei au fost reușite de Johan Elmander ‘7 și 26, Hansson ’23.

Tot sâmbata, în grupa F a preliminariilor Euro-2008 s-au mai disputat meciurile:

Islanda – Liechtenstein 1-1

Au marcat: B. Gunnarsson ’27 / Rohrer ’69

Letonia – Spania 0-2

Au marcat: Villa ’45, Xavi ’60.

Miercuri, în grupa F se vor mai disputa meciurile: Suedia – Islanda, Liechtenstein – Spania și Letonia – Danemarca.

Mediafax