Meciul Lewis – Tyson se poate desfasura

Apropo.ro / 29.01.2002, 14:32
Meciul Lewis - Tyson se poate desfasura
Un judecator din New Jersey a respins cererea pugilistului american Chris Byrd ca britanicul Lennox Lewis sa fie impiedicat sa-si puna in joc titlul mondial la categoria grea, versiunea IBF, in partida cu americanul Mike Tyson, a anuntat, luni, Main Events, co-promotor al pugilistului britanic,

Un judecator din New Jersey a respins cererea pugilistului american Chris Byrd ca britanicul Lennox Lewis sa fie impiedicat sa-si puna in joc titlul mondial la categoria grea, versiunea IBF, in partida cu americanul Mike Tyson, a anuntat, luni, Main Events, co-promotor al pugilistului britanic, citat de AFP.

„Sint foarte multumit de decizia luata de tribunalul din New Jersey si doresc sa le multumesc avocatilor mei, Pat English si Judd Burstein”, a precizat Lennox Lewis, intr-un comunicat.

Chris Byrd a depus o plingere in justitie, solicitind sa fie viitorul adversar al lui Lewis in lupta pentru titlul IBF, ca urmare a statutului sau de chalenger numarul unu. Pe de alta parte, Lewis a sustinut ca regulamentul IBF nu-i interzice sa boxeze cu Tyson.

Disputarea partidei dintre Lewis si Tyson, programata pentru 6 aprilie, a devenit incerta, dupa ce cei doi pugilisti au intrat in conflict, saptamina trecuta, in timpul anuntului datei la care urma sa aiba loc meciul.

Comisia de box din statul american Nevada se va reuni, marti, pentru a decide daca ii va acorda licenta lui Tyson. Pugilistului american i-a fost retrasa licenta in anul 1997, deoarece l-a muscat de ureche pe compatriotul sau Evander Holyfield, in timpul unui meci. In cazul in care Tyson nu va fi autorizat sa boxeze in Nevada, locul de desfasurare a partidei cu Lewis va fi schimbat.
Sursa:www.mediafax.ro