Meciul Villarreal – Steaua se va juca de la ora 21.00

Apropo.ro / 11.03.2005, 09:48
Meciul Villarreal - Steaua se va juca de la ora 21.00
Partida Villarreal - Steaua, care va avea loc, pe 20 martie, în manșa secunda a optimilor de finala ale Cupei UEFA, se va disputa de la ora 21.00, a declarat agenției MEDIAFAX, directorul executiv al gruparii din Bulevardul Ghencea, Valeriu Argaseala. Argaseala a precizat

Partida Villarreal – Steaua, care va avea loc, pe 20 martie, în manșa secunda a optimilor de finala ale Cupei UEFA, se va disputa de la ora 21.00, a declarat agenției MEDIAFAX, directorul executiv al gruparii din Bulevardul Ghencea, Valeriu Argaseala.

Argaseala a precizat ca gruparea spaniola a trimis o adresa clubului Steaua în care solicita ca acest meci sa se dispute de la ora 21.00, deși inițial se anunțase disputarea sa de la ora 18.00.

Echipa Steaua va pleca în Spania, vineri dimineața, iar revenirea la București va avea loc imediat dupa meci.

Conducerea FC Steaua București a decis ca accesul spectatorilor la meciul cu Villarreal CF, amînat pentru miercuri, la ora 20.00, în prima manșa a optimilor Cupei UEFA, sa se faca astfel: posesorii de abonamente vor intra începînd cu ora 17.00, pîna la ora meciului, iar posesorii de contramarci începînd cu ora 18.00, pîna la ora meciului. Nu vor mai fi puse în vînzare alte bilete.

Partida Steaua – Villarreal, programata, joi, de la ora 20.00, în cadrul primei manșe a optimilor de finala ale Cupei UEFA, se va disputa pe 16 martie, dupa ce meciul nu s-a putut desfașura din cauza ninsorii abundente de la București.

Observatorul UEFA și oficialii celor doua echipe au decis ca manșa tur sa se dispute miercuri, la București, urmînd ca returul sa aiba loc duminica, 20 martie, în Spania.

Înainte cu aproximativ 40-45 de minute de începerea jocului, în Capitala a început sa ninga abundent, chiar cînd cele doua echipe au ieșit la încalzire. În scurt timp, suprafața de joc a fost acoperita cu zapada, marcajul terenului nemaifiind vizibil. Organizatorii au încercat cu disperare sa refaca marcajul, dar dupa cîteva minute acesta era acoperit la loc de zapada. Puțin înainte de începerea meciului, observatorul UEFA și arbitrii au anunțat ca partida se amîna pîna la ora 20.30. Apoi aceștia au decis sa aștepte pîna la ora 21.00, pentru a lua o decizie definitiva privind disputarea partidei, adica la 60 de minute dupa ora oficiala de începere a meciului, așa cum prevede regulamentul. În jurul orei 21.00, crainicului stadionului a anunțat ca partida s-a amînat pentru vineri. Dupa 20 minute, UEFA și oficialii celor doua echipe au decis reprogramarea celor doua manșe ale întîlnirii pentru 16, respectiv 20 martie.

Oficialii clubului Steaua vor hotarî, vineri, cum vor putea intra cei 26.000 de spectatori la meciul de miercuri și ce ce va întîmpla cu fanii care și-au aruncat cotoarele biletelor dupa ce au intrat pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

În urma acestei situații, Steaua este nevoita sa-și amîne derbiul cu Rapid din campionat, programat duminica viitoare.

În acest an, o situație similara s-a întîmplat și în cazul partidei Austria Viena – Athletic Bilbao, din manșa întîi a 16-imilor Cupei UEFA, care ar fi trebuit sa se desfașoare, pe 16 februarie, însa a fost amînata o saptamîna din cauza ninsorii care a cazut în capitala austriaca.

Oficialii steliști nemulțumiți de amînarea meciului

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, și președintele executiv Mihai Stoica s-au aratat nemulțumiți de faptul ca partida Steaua-Villarreal, din prima manșa a optimilor de finala ale Cupei UEFA, a fost amînata.

„Nu este bine ca s-a amînat meciul, dar asta este. Oricum cred ca nu era bine sa se joace în aceste condiții, pentru ca ar fi afectat spectacolul din teren”, a spus Becali.

Nici președintele executiv Mihai Stoica nu s-a aratat mulțumit de amînarea meciului cu Villarreal. „Normal ca nu ne convine ca se amîna meciul. Este normal sa se amîne meciul de campionat cu Rapid, pentru ca noi mai trebuie sa jucam și în Cupa UEFA”, a mai spus Stoica.

Tehnicianul formației Steaua, Walter Zenga, a comentat astfel situația: „Parca s-au rupt norii deasupra stadionului. Aceasta ninsoare ne încurca planurile, dar noi sîntem profesioniști și trebuie sa jucam oricînd”.

Și Nicolae Dica crede ca aceasta amînare încurca planurile formației Steaua. „Aceasta amînare ne încurca și mai rau, pentru ca asta înseamna ca programul nostru se aglomereaza foarte mult. Este adevarat, nici pentru spanioli nu va fi ușor. Ei pleaca în aceasta seara în Spania, vor juca duminica în campionat (n.r. – cu Espanol, pe teren propriu), marți trebuie sa revina la București, pentru ca apoi sa zboare înapoi spre Spania, pentru a juca cu noi duminica”, a spus Dica.

Jucatorul a menționat ca regreta faptul ca partida s-a amînat, mai mult pentru suporteri. „Cel mai rau ne pare de acești suporteri minunați, care au venit de la 200-300 de kilometri sa ne vada. Noi am fost pregatiți în orice moment sa jucam. Prima data ni s-a spus ca vom juca la 20.15, apoi la 20.30, însa ne-am dat seama ca nu se va mai juca. Noi eram pregatiți sa intram pe teren, în tot acest timp am facut streching”, a mai spus mijlocașul stelist.

Jucatorul stelist Sorin Paraschiv a declarat ca nu ar fi vrut ca meciul sa se joace în aceasta seara, deoarece terenul era imposibil. „Chiar daca în loc de Rapid, vom juca cu Villarreal, nu este nici o problema, noi tratam cu maxima seriozitate fiecare meci, indiferent de cine este adversarul”, a spus jucatorul.

Tehnicianul echipei spaniole Villarreal, Manuel Pellegrini, a declarat ca aceasta amînare nu încurca planurile formației sale. „Asta este, nu avem cum sa ne punem contra naturii. O sa urmeze mai multe meciuri pentru Villarreal într-un timp foarte scurt, însa nu avem ce face. Sîntem profesioniști și trebuie sa jucam”, a spus antrenorul.

Selecționerul României, Victor Pițurca, a declarat ca Steaua ar fi fost dezavantajata daca ar fi disputat meciul din optimile Cupei UEFA cu Villarreal, în condițiile care existau pe stadion.

„Nu se putea juca în aceste condiții. Steaua era dezavantajata. Nu te poți pune cu natura. Și la meciul cu Olanda (n.r. – din preliminariile Cupei Mondiale), s-ar putea întîmpla așa ceva, dar este mai puțin probabil, pentru ca este pe 26 martie”, a spus Pițurca.

Antrenorul echipei naționale a precizat ca a discutat cu patronul FC Steaua, Gigi Becali, despre faptul ca jucatorii steliști au mai avut parte de antrenamente pe zapada, însa cei de la Villarreal nu. „Nu cred ca amînarea le va afecta moralul jucatorilor, ei trebuie sa fie concentrați în continuare. Pentru Steaua ar fi fost formidabil sa se joace prima manșa în Spania”, a mai spus selecționerul.

Pițurca a precizat ca s-ar putea amîna și reluarea campionatului, dar ca este puțin probabil ca acest lucru sa se întîmple. „Și saptamîna trecuta se putea relua returul”, a spus Pițurca.

În tribunele stadionului Steaua au fost prezenți aproximativ 26.000 de spectatori. Cu o ora înainte de meci, circulația în jurul stadionul era paralizata, din cauza blocajului din trafic și a faptului ca se circula pe un singur sens. Dupa ora 20.00, pîna în momentul în care a fost anunțata prima decizie de amînare a partidei, lucratorii de la stadion îndepartau zapada cu lopețile și marcau terenul cu nisip.

Înainte de meci, speculanții vindeau biletele de intrare la suprapreț. Astfel, un bilet la peluza, care oficial costa 200.000 de lei, la negru era vîndut cu 6-700.000 de lei, iar un tichet la tribuna a II-a, al carui preț a fost de 300.000 de lei, se vindea cu un milion de lei.

Cu puțin înainte de anunțarea unei decizii finale, președintele LPF, Dumitru Dragomir, a plecat de la stadion, spunînd: „Nu mai stau nici daca ma împușcați. Daca ma pacalesc, asta este, ma uit la televizor”.

Joi s-au împlinit 82 de ani de la înființarea clubului Villarreal.

Pe stadionul Steaua au fost prezenți și componenții echipei de hochei a clubului militar.

Mediafax