Meda – solutia optima pentru tranzactii cu medicamente

Apropo.ro / 05.10.2004, 16:26
Meda - solutia optima pentru tranzactii cu medicamente
Firma Smartsoft provoaca farmaciile si distribuitorii de medicamente sa foloseasca internetul pentru tranzactiile cu medicamente folosind sistemul Meda B2B. Meda este o solutie de e-procurement proiectata pentru a crea piete de vanzare virtuale pentru industrii verticale. O prima


Firma Smartsoft provoaca farmaciile si distribuitorii de medicamente sa foloseasca internetul pentru tranzactiile cu medicamente folosind sistemul Meda B2B.

Meda este o solutie de e-procurement proiectata pentru a crea piete de vanzare virtuale pentru industrii verticale. O prima implementare a fost facuta in industria farmaceutica. Aplicatia prezinta un management de nivel inalt care leaga farmaciile cu distribuitorii de medicamente in cadrul unei piete virtuale.

Sistemul Meda este creat pentru a creste eficienta transmiterii si preluarii comenzilor de medicamente. Folosind Internetul drept platforma de comunicare, sistemul Meda vine in completarea celorlalte canale de comunicare dintre farmacii si distribuitorii de medicamente.

Spre deosebire de programele oferite de distribuitorii de medicamente farmaciilor, Meda B2B ofera in plus posibilitatea conectarii unui numar nelimitat de distribuitori si farmacii.

Accesul in sistem se realizeaza cu ajutorul aplicatiilor desktop MedaPharm si MedaWarehouse. MedaPharm este o aplicatie conceputa pentru farmacii si prin intermediul careia se negociaza si se transmit in mod simplu si eficient comenzile zilnice de medicamente.

MedaWarehouse este aplicatia utilizata de distribuitorii de medicamente pentru preluarea comenzilor de la farmacii, prin Internet, in conditii de automatizare, rapiditate si cu costuri mult mai mici.

Aplicatia Meda se bazeaza pe arhitectura COM/DCOM si foloseste baze de date Microsoft SQL Server si MySQL. Mesajele se trimit in format XML folosind protocolul TCP/IP, iar pentru accesarea bazei de date se folosesc ADO si OLEDB.

Sursa: www.meda.ro, preluat de SmartNews.