Medalia de aur la fotbal pentru România

Apropo.ro / 09.09.2004, 10:39
Medalia de aur la fotbal pentru România
Echipa naționala de fotbal a României a cîștigat medalia de aur la Olimpida Jurnaliștilor care se desfașoata, în perioada 4-11 septembrie, la Umag, în Croația. România a învins în finala turneului de fotbal echipa Belgiei, cu scorul de 1-0, unicul gol al meciului

Echipa naționala de fotbal a României a cîștigat medalia de aur la Olimpida Jurnaliștilor care se desfașoata, în perioada 4-11 septembrie, la Umag, în Croația.

România a învins în finala turneului de fotbal echipa Belgiei, cu scorul de 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de Mihai Igiroșanu. În minutul 25, Dragoș Marașoiu a ratat un penalti.

În sferturile de finala ale competiției, România a trecut de Franța, cu scorul de 3-1, golurile fiind marcate de M. Gherghe, N. Gheara și R. Chiriac. Gherghe a ratat un penalti în minutul 15.  România a obținut victoria, în semifinale, în fața Croației, cu scorul de 4-1, prin golurile marcate de D. Marașoiu, P. Dumitru, N. Gheara și Alex Draghici.

Pe parcursul turneului de fotbal selecționerul Daniel Stanciu a rulat urmatorul lot de jucatori: Lucian Moga, Radu Maxim, Cristi Vlad, Catalin Oprișan, Mihai Igiroșanu, Romeo Chiriac, Marian Floarea, Ștefan Badea, Catalin Cîrnu, Nicu Gheara, Alexandru Draghici, Vincențiu Mihaiu, Cristi Crețu, Dragoș Marașoiu, Marian Enculescu, Petre Dumitru, Marius Gherghe, George Țoi.

Echipa naționala de fotbal a României, care este sponsorizata de SNP Petrom SA, are în palmares doua titluri mondiale în 1996, în Tunisia, și 1998, în Grecia, dar și doua titluri olimpice, în 2001 în Spania și în 2004 în Croația.

La Olimpiada Jurnaliștilor de la Umag, România a mai cîștigat o medalie de aur prin Catalin Cîrnu la aruncarea greutații și are cîte un reprezentant în finala mica și în finala mare la tenis.

Mediafax