Medalie de aur pentru Urzica din partea COR

Apropo.ro / 01.09.2004, 16:17
Medalie de aur pentru Urzica din partea COR
Gimnastul Marius Urzica, medaliat cu argint la JO-2004, la cal cu mînere, va primi din partea COR o medalie de aur, drept recompensa morala pentru faptul ca ar fi meritat titlul olimpic la Atena, a anunțat, marți, președintele COR, Ion Țiriac, în cadrul unei


Gimnastul Marius Urzica, medaliat cu argint la JO-2004, la cal cu mînere, va primi din partea COR o medalie de aur, drept recompensa morala pentru faptul ca ar fi meritat titlul olimpic la Atena, a anunțat, marți, președintele COR, Ion Țiriac, în cadrul unei emisiuni la TVR 1.

„Pentru mine ca om, ca fost sportiv, dar și pentru COR, Marius este de aur și ramîne de aur. Am aprobarea COR sa îți promit ca în 10 zile vei avea medalia noastra de aur, care poate nu este echivalenta cu ce ai fi cîștigat la Atena, dar noi ți-o dam cu tot sufletul și îți mulțumim pentru ce ai facut”, a declarat Țiriac.

În cadrul aceleiași emisiuni, canotoarea Elisabeta Lipa, în vîrsta de 39 de ani, de cinci ori campioana olimpica, a promis ca va participa și la JO de la Beijing daca se va construi o pista moderna de canotaj la Snagov.

„Promit ca daca se construiește o pista de canotaj la Snagov, mai fac un ciclu olimpic. Trebuie sa am continuitate în pregatire, așa ca va rog, gîndiți-va ce faceți, sa construiți pista mai repede”, a spus Lipa.

Atleta Ionela Tîrlea Manolache, vicecampioana olimpica în proba de 400 m garduri la JO-2004, a declarat ca în anul 2001 medicii români i-au diagnosticat cancer osos.

„Am avut mai multe momente grele de-a lungul carierei, ținînd cont ca am suferit trei operații. Cel mai greu mi-a fost în 2001, dupa Campionatele Mondiale de la Edmonton. Aveam probleme la tendonul lui Ahile și mi se pare o aberație ce mi s-a spus, dar mi-a fost diagnosticat cancer osos. Evident ca n-am crezut. Am mers la specialiști din Franța, care mi-au spus ca nu vor sa îi denigreze pe colegii români, dar nici gînd de un așa diagnostic”, a relatat Tîrlea.

Președintele Agenției Naționale pentru Sport, Octavian Morariu, a promis ca din 2005 va debuta un program guvernamental ce prevede construirea a 42 de bazine de înot, cîte unul în fiecare reședința de județ, precum și în Capitala.

Mediafax