Medalii cu fragmente de meteorit, la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014

De: Gabriela Voicu / 29.07.2013, 12:30
Medalii cu fragmente de meteorit, la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014
Sportivii care vor câștiga medalii de aur la Jocurile Olimpice de Iarnă, care va avea loc în Rusia, între 7 și 23 februarie 2014, vor pleca acasă și cu bucăți de meteorit.

Sportivii care vor câștiga medalii de aur la Jocurile Olimpice de Iarnă, care va avea loc în Soci, Rusia, între 7 și 23 februarie 2014, vor pleca acasă și cu bucăți de meteorit.

Ca și cum Aurul Olimpic nu ar fi suficient de special, oficialii ruși au decis să includă în medalii bucăți din meteoritul gigant care a explodat deasupra țării, pe 15 februarie, în Chelyabinsk.

Medalie cu meteorit

Medaliile extraterestre vor fi decernate câștigătorilor pe 15 februarie pentru a comemora un de la căderea meteoritului în orașul rus. Distanța dintre Chelyabinsk și Soci este de 34 de ore cu mașina, potrivit Google Maps.

„Vom înmâna medaliile tuturor atleților care câștigă aurul în acea zi, pentru că atât lovitura meteoritului cât și Jocurile Olimpice sunt evenimente globale”, a declarat Alexei Betekhtin, ministrul culturii din Cehlyabinsk.

În ziua respectivă vor avea loc șapte finale și toate vor comemora cei 1.600 de răniți în urma căderii meteoritului care a provocat pagube de 33 de milioane de dolari.