Medeea Marinescu – O mămică în… ”Weekend cu mama”!

De: Cătălina Matei / 16.03.2009, 00:00
Medeea Marinescu - O mămică în... ”Weekend cu mama”!
După ce i-a cucerit pe francezi în pelicula ”Vă găsesc fermecător”, actriţa schimbă registrul şi face un rol dramatic în filmul lui Stere Gulea ”Weekend cu mama”. Produs de MediaPro Pictures, filmul va avea premiera pe 20 martie, la CinemaPro. Însă Medeea se pregăteşte şi de o altă premieră din viaţa ei: peste cîteva luni va deveni mămică!

Deşi multă vreme publicul român a privit-o ca pe puştoaica fîşneaţă din ”Maria Mirabela”, pelicula regizată de Elisabeta Bostan în urmă cu 30 de ani, Medeea Marinescu a reuşit să surprindă şi să-şi confirme talentul şi la maturitate. Actriţa i-a cucerit mai întîi pe francezi, care au adorat-o în filmul ”Vă găsesc fermecător”, unde a jucat alături de Michel Blanc, în 2005.

”Aşa m-a remarcat şi regizorul Stere Gulea, care a avut o certitudine în ce mă priveşte. Dintr-o dată, m-a privit sub o altă lumină: nu mai eram copilul dulce, eram o femeie cu probleme şi responsabilităţi.

Aşa am ajuns la . Întotdeauna e important să faci un rol deosebit într-un context bun. Sînt atîţia actori talentaţi care fac nişte roluri minunate, dar care trec neobservaţi din cauza contextului care nu-i avantajează”, explică Medeea.


O bunicuţă…
de 40 de ani

Personajul pe care Medeea îl interpretează în ”Weekend cu mama” este Luiza, mama unei tinere de 18 ani, Cristina, interpretată de Adela Popescu. În urmă cu 15 ani, Luiza a avut de ales între o viaţă banală în România şi un trai îndestulat în Spania. A ales a doua variantă, abandonîndu-şi fetiţa de 3 ani şi jumătate în grija rudelor.

Revenită în ţara pentru două zile, Luiza se confruntă cu o situaţie gravă: fiica ei, Cristina, a fugit de acasă, e dependentă de droguri şi are un copil de doi ani. Luiza încearcă să-şi răscumpere greşeala din tinereţe, însă un weekend nu poate compensa cei 15 ani de absenţă din viaţa fiicei sale.

”În film, sînt chiar bunică – o ipostază care m-a frapat cel mai tare – o bunică prematură însă. Cînd i-am spus regizoarei franceze Isabelle Mergaut, cea care a făcut


Fostul profesor…
fostul iubit

În pelicula lui Stere Gulea, Medeea mai joacă alături de Gheorghe Dinică şi Florin Zamfirescu, acesta din urmă fiindu-i profesor la facultate. Întîlnirea dintre cei doi, profesor şi fosta studentă, a fost cu atît mai interesantă cu cît Florin Zamfirescu îl interpretează pe fostul iubit al Luizei, tatăl Cristinei.

”A fost o întîlnire teribilă: profesorul meu să joace rolul fostului meu iubit! Ne-am întîlnit pe platourile de filmare şi trebuia să vorbim despre !”, ne dezvăluie Medeea.

”Cu Adela m-am înţeles foarte bine, am lucrat extraordinar împreună. Chiar dacă la prima vedere nu mă vedeam nicicum mama ei. Prin urmare, s-a lucrat mult şi la înfăţişarea ei… De fapt, ea a trecut prin cele mai multe transformări în ce priveşte look-ul. E un om foarte echilibrat, în pofida notorietăţii care a venit foarte devreme”.


Prima întîlnire
cu barza

De ceva timp, Medeea trăieşte o nouă poveste de dragoste, însă preferă să păstreze discreţia. Însă se vede clar că e fericită, mai ales că, împreună cu partenerul său de viaţă, va avea un copil. Actriţa este însărcinată în şase luni, iar în vară va deveni mămică de băiat: ”Sarcina mea nu a a fost plănuită, deşi îmi doream de mult un copil. Şi faptul că este un băieţel ne bucură şi mai tare, mai ales că eu am crescut într-o familie plină de fete.

Mai am două surori mai mici, gemene. Iar juniorul va fi şi primul nepot în familie. Aşa că este un copil foarte dorit şi foarte iubit. Va fi cea mai importantă premieră din viaţa mea. Vorbim tot timpul, am început să-i cînt la pian. Cînd a mişcat prima dată, a fost cea mai mare bucurie”.

Weekend cu mama

În urmă cu 15 ani, Luiza a plecat în Spania, lăsînd-o pe Cristina, fetiţa ei în vîrstă de trei ani, în grija rudelor. Revenită în ţară, femeia descoperă adevăruri şocante, de care a fost ţinută la distanţă: fiica ei a fugit de acasă, e dependentă de droguri şi are o fetiţă de doi ani pe care a lăsat-o în grija unui orfelinat.

Măcinată de vinovăţie, Luiza încearcă să o salveze pe Cristina şi să-şi răscumpere astfel greşelile din tinereţe. Are la dispoziţie… un weekend.

După 11 ani de la ultimul său film, Stere Gulea revine cu o poveste ancorată în realitatea românească a ultimilor ani. Avînd ca subiect consumul de droguri în contextul abandonului parental, filmul reprezintă prima colaborare pentru un lung-metraj a regizorului Stere Gulea cu fiica sa, Alexandra, care semnează costumele şi montajul peliculei. Scenariul a fost unul dintre cele care au cîştigat concursul CNC din 2005.


Premiera: 20 martie

TO: Weekend cu mama. Producţie România, 2009. R: Stere Gulea.
Cu: Medeea Marinescu, Adela Popescu, Ion Sapdaru, Gheorghe Dinică, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Răzvan Vasilescu.
Distribuit de MediaPro Distribution