MEDIAFAX ZOOM: Jim Morrison – GALERIE FOTO

Apropo.ro / 03.07.2014, 15:15
MEDIAFAX ZOOM: Jim Morrison - GALERIE FOTO
Jim Morrison, sau the "Lizard King" (Regele Șopârlă), cântăreț, compozitor și textier american, solistul vocal și liderul formației de rock psihedelic The Doors, a fost una dintre cele mai influențabile și reprezentative figuri din istoria rock'n'roll-ului.

Atitudinea rebelă, spectacolele provacatoare, versurile încărcate de semnificație împreună cu ritmul hipnotizant au asigurat rapid reputația trupei. Muzica lor conținea versuri cu referințe sociale, politice și psihologice, compuse de Jim Morrison. „Light my Fire”, „Break on Through”, „L.A. Woman”, „Riders on the Storm”, „Alabama Song”, „People are Strange” sunt piese de referință ale generației hippie și ale revoluției culturale a anilor ’70.

GALERIA FOTO COMPLETĂ‚ PE MEDIAFAX ZOOM

După înregistrarea albumului „L.A. Woman”, Morrison s-a mutat cu iubita sa, Pamela Courson, în Paris, unde a murit în data de 3 iulie 1971. Moartea sa a fost extrem de controversată, stabilită ca fiind urmare a unui atac de cord, fără a i se face autopsie. Cauza se presupune a fi o supradoză de droguri. Jim Morrison a fost înmormântat în cimitirul Pere Lachaise din Paris, în cadrul unei ceremonii particulare.