MEDIAFAX ZOOM: Palatul Cotroceni – GALERIE FOTO

De: Carmen Ulian / 26.11.2014, 14:00
MEDIAFAX ZOOM: Palatul Cotroceni - GALERIE FOTO
În anul 1679 domnitorul Șerban Cantacuzino a dispus ridicarea pe dealul Cotrocenilor a unei mănăstiri, alături de palatul regal construit în stil baroc. Pe parcursul celor 335 de ani scurși din acel moment, ansamblul Cotroceni a cunoscut nenumărate funcții și a găzduit importante momente ale istoriei României.

Tudor Vladimirescu și-a așezat tabăra la 1821 în timpul revoluției conduse de el, aici a fost citită Proclamația Înaltei Porți, aici s-a hotărât părăsirea neutralității de către România în Primul Război Mondial și tot aici a fost semnat tratatul cu Puterile Centrale, cunoscut și ca Pacea de la București.

GALERIA FOTO COMPLETĂ‚ PE MEDIAFAX ZOOM

Cotroceni

Salonul Brâncovenesc, Palatul Cotroceni

Marcat de-a lungul timpului de cutremure, revoluții, naționalizări, dar și îmbogățit de spiritul artistic al Reginei Maria care l-a decorat, și restaurat de arhitecți care au lucrat cu pasiune în timpul perioadei comuniste, în puține perioade a fost Palatul Cotroceni mai râvnit decât în ultimele doua decenii, de când a devenit sediul Administrației Prezidențiale.

Mediafax Zoom prezintă Palatul Cotroceni într-o serie de fotografii realizate de Octav Ganea, cu două luni înaintea alegerilor pentru Președinția României.