Medicină tradițională sau înșelătorie? Pastile din embrioni umani sau copii morți

De: Marian Andrei / 08.05.2012, 09:47
Medicină tradițională sau înșelătorie? Pastile din embrioni umani sau copii morți
Autoritățile vamale sud-coreene au confiscat 17.500 de pastile de acest fel aduse din China în ultimele nouă luni. Acestora li se face reclamă ca fiind un medicament minune.

Ultimul medicament-minune promovat pe piața neagră, cumulează toate calitățile care să-l facă un produs ușor vandabil: panaceu, energizant, afrodisiac, prelungește viața, oferă potență, te apără de bolile contagioase, etc. Dar dacă nu ești asiatic, ți s-ar părea cel puțin macabru: este făcut din carne umană de embrioni sau nou-născuți decedați.

Tentația unor câștiguri financiare uriașe, dar și corupția din sistemul medical chinezesc au condus la unmecanism prin care producătorii medicamentului minune sustrag din morga spitalelor corpurile embrionilor avortați sau a nou-născuților morți, pe care îi depozitează în frigidere din case conspirative, până când primesc accesul la uscătoare industriale, unde corpurile sunt transformate în pudră.

Specialiștii sud-coreeni, care se luptă cu un trafic masiv de astfel de pastile susțin că substanțele comercializate ilegal sunt pline de bacterii și reprezintă un risc pentru sănătate.

„S-a confirmat prin studii că aceste capsule conțin substanțe periculoase pentru corpul uman, precum bacterii. Trebuie să luăm măsuri drastice pentru protejarea sănătății publice”, a declarat un oficial vamal sud-coreean.