Medicul legist – Dr. Jenny Cooper. Femei puternice care investighează crime

Apropo.ro / 10.04.2019, 15:04
Medicul legist  - Dr. Jenny Cooper.  Femei puternice care investighează crime
Alina Bote

Medicul legist (Coroner) spune povestea lui Dr. Jenny Cooper, un medic dur care investighează morţile suspecte în Toronto. Povestea cazurilor investigate se bazează pe realitate, Jenny este un legist din zilele noastre, un mediator în relaţia cu moartea chiar şi când acest lucru îi deranjează pe cei din jur şi un apărător a celor care sunt neputincioşi sau se află în mare pericol. Inspirat de seria de cărţi de succes a scriitorului britanic M.R. Hall, Medicul legist este un nou serial, difuzat în premieră la DIVA începând de duminică, 14 aprilie, de la 21:00.

Medicul legist este un serial de investigaţii criminalistice cu un personaj feminin în rolul principal care o urmăreşte pe Jenny Cooper – interpretată de Serinda Swan (Inhumans, Ballers) – un nou anchetator care investighează decese suspecte în Toronto.  După moartea soţului său, fostul medic de la camera de gardă încearcă să înceapă o nouă viaţă alături de fiul său şi să treacă peste durerea şi anxietatea datorate unui secret ce o macină. Elucidarea morţilor suspecte şi a cazurilor dificile nu este deloc o sarcină uşoară, dar ea este hotărâtă să descopere adevărul indiferent de consecinţe, chiar dacă asta presupune dezvăluirea unui secret întunecat din trecut.

“Este o femeie uimitoare, complicată şi plină de viaţă. Este o femeie a timpurilor noastre. O urmărim în rolul de mamă, de medic legist şi de femeie actuală, îi urmărim viaţa amoroasă şi lupta cu anxietatea. Exact această luptă minunată şi eroică m-a determinat să îndrăgesc acest personaj” a declarat Adrienne Mitchell regizor al serialului.

În serialul Medicul legist joacă şi Roger Cross (Dark Matter, The X-Files) în rolul lui Donovan “Mac” McAvoy, un detectiv al poliţiei, care o are ca partener pe Jenny;  Eric Bruneau (Blue Moon) în rolul lui Liam, noul vecin al lui Jenny şi Ehren Kassam (DeGrassi: Next Class) în rolul lui Ross, fiul lui Jenny în vârstă de 17 ani. Deasemenea se alătură distribuţiei Tamara Podemski (Rabbit Fall) în rolul lui Alison Trent, colega excentrică a lui Jenny; Alli Chung (Dark Matter, The Expanse) în rolul lui Taylor Kim – un  detectiv criminalist foarte inteligent, aflat la începutul carierei; Lovell Adams-Gray (Second Jen) în rolul doctorului Dwayne Allen, un patolog tânăr şi idealist şi Saad Siddiqui (Incorporated, Taken) în rolul lui Dr. Neil Sharma, un medic psihiatru foarte intuitiv.

Femei puternice care investighează crime

Medic legist, văduvă şi mamă a unui fiu adolescent – faceţi cunoştinţă cu Jenny din „Medicul legist”. Există mai multe personaje puternice în serialele poliţiste. Probleme mai vechi ale unor decese misterioase au fost rezolvate de Colombo într-o haină bej şi de Kojak cel chel. Timpurile s-au schimbat. Şi, deşi serialele cu crime sunt încă pline de eroi masculi, există multe femei interesante. Doctorul Jenny Cooper din „Medicul legist” nu este singura.

În anii 1970, trioul Charlie’s Angels (Îngerii lui Charlie) a reprezentat o competiţie serioasă pentru Kojak şi Colombo. În curând, audienţa s-a întâlnit şi cu celebrul Cagney şi cu Lacey. 30 de ani mai târziu, femeile din poliţie, detectivii sau medicii care soluţionează cazurile penale dificile fac o muncă dificilă, însă nu există dubiu, femeile din serialele poliţiste sunt încă mult mai puţine decât bărbaţii. Dar, şi merită subliniat, dacă apar, ele sunt personaje puternice – la locul de muncă şi în afara ei. Acest grup o include şi pe dr. Jenny Cooper din „Medicul legist”, o serie care vine la DIVA din 14 aprilie.

Îţi aminteşti de Debra Morgan din „Dexter”? Şi-a rafinat personajul şi a evoluat profesional de la un sezon la altul. Harlee Santos a prins răufăcătorii în „Shades of Blue”, iar Teresa Lisbon a ţinut sub control agenţii din „În mintea criminalului”. Iată câteva femei interesante şi puternice cum veţi descoperi şi în serialul “Medicul legist”.

„Medicul legist” – Dr. Jenny Cooper
Doctorul Jenny are un nume care se potriveşte cu o fată delicată, dar să nu judeci o carte după coperta ei. Cooper, deşi frumoasă, nu este deloc dulce. Sau naivă. Ea este un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, o femeie de acţiune, al cărei scop în viaţă pare să fie rezolvarea problemelor dificile. Este un medic legist profesionist, aflată într-o lume condusă de oameni duri. Cu toate acestea, în ciuda aparenţelor, cariera nu este cea mai importantă pentru ea.

Cooper este şi mama unui fiu adolescent, Ross, şi, în ciuda vârstei sale, o văduvă. Soţul ei a plecat prea devreme, iar Jenny, în acelaşi timp puternică şi sensibilă, încearcă să facă faţă pierderii. Este atât de dificil şi pentru că Ross încă îşi plânge tatăl decedat, amintindu-i zilnic lui Jenny despre tragedie.

Traversând această perioadă dificilă, dr. Cooper îşi caută refugiul în muncă – ca doctor legist, Jenny încearcă să-şi dea seama cine se află în spatele crimelor misterioase care au loc în Toronto. Ce sa întâmplat cu victimele? Datorită unui medic legist dedicat, curajos şi hotărât morţii pot „vorbi”.

Personajul jucat de Serinda Swan este complex şi ambiguu. Într-o intuiţie energică doamna doctor luptă cu intelectul, încrederea în sine, cu anxietate cronică şi … cu sentimentele pentru un alt bărbat, Liam. Va reuşi Jenny să îşi arate partea sensibilă şi, în acelaşi timp, să nu îşi piardă profesionalismul?
Află privind serialul „Medicul legist”. Premiera pe 14 aprilie, de la 21:00, la DIVA.