Medvedev: Acordul privind gazele este nul

Apropo.ro / 12.01.2009, 09:26
Medvedev: Acordul privind gazele este nul
Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a apreciat aseara ca acordul privind tranzitul gazelor rusesti pe teritoriul Ucrainei este nul.

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a apreciat aseara ca acordul privind tranzitul gazelor rusesti pe teritoriul Ucrainei este nul si neavenit, acuzand Kievul ca a facut adaugiri scrise de mana pe textul deja semnat si cerand guvernului sa nu aplice prevederile documentului.

Documentul a fost semnat sambata de Rusia, iar liderii ucraineni l-au semnat in noaptea de sambata spre duminica, adaugand, se pare, o mentiune scrisa de mana.

In cursul unei convorbiri telefonice cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, "Putin i-a atras atentia interlocutorului sau asupra faptului ca orice adaugire la protocolul semnat la Moscova de reprezentantii Rusiei si Uniunii Europene, al carei continut nu a fost coordonat cu partea rusa, este inadmisibila", se arata intr-un comunicat al serviciului de presa al guvernului de la Moscova, citat de agentiile de presa ruse.

Citeste mai mult despre protocolul privind reluarea tranzitului gazelor rusesti pe teritoriul Ucrainei, la Mediafax.