Medvedev, favorit la prezidentialele din Rusia

Apropo.ro / 24.01.2008, 10:12
Medvedev, favorit la prezidentialele din Rusia
Succesorul desemnat al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, se bucura de sprijinul a 82 la suta din electoratul rus.

Succesorul desemnat al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, se bucura de sprijinul a 82 la suta din electoratul rus, cu sase saptamani inainte de alegerile prezidentiale, potrivit unui sondaj de opinie dat publicitatii miercuri, relateaza Reuters.

Popularitatea lui Medvedev, prim-vicepremier al Guvernului de la Moscova, a crescut cu trei procente fata de luna decembrie, potrivit sondajului efectuat de institutul Levada.

Un alt sondaj efectuat de institutul VTsIOM si publicat marti dezvaluie ca Medvedev se bucura de un sprijin popular de 60 la suta.

Potrivit sondajului efectuat de Levada, Ghenadi Ziuganov ocupa pozitia secunda cu noua la suta din voturi iar nationalistul Vladimir Jirinovski este creditat cu opt procente din voturi.

Spre deosebire de institutul VTsIOM, Levada a exclus alegatorii indecisi. Sondajul a fost efectuat in perioada 18-21 ianuarie pe un esantion de 1.600 de persoane si are o marja de eroare de trei procente.

Cota de popularitate a candidatului opozitiei, Mihail Kasianov, a scazut de la doua la un procent. Candidatul Partidului Democrat, Andrei Bogdanov, este creditat cu doar unu la suta din voturi, potrivit sondajului.