Meet the Fockers: O distribuție de vis

Apropo.ro / 11.02.2005, 15:27
Meet the Fockers: O distribuție de vis
Mult zgomot pentru nimic, pur și simplu o comedie buna și atât? Mulți se vor întreba ce-i cu asemenea distribuție - De Niro, Dustin Hoffman, Barbra Streisand, chiar și sobra Blythe Danner - în urmarea unei comedioare, Meet the Parents, care descrie de data


Mult zgomot pentru nimic, pur și simplu o comedie buna și atât? Mulți se vor întreba ce-i cu asemenea distribuție – De Niro, Dustin Hoffman, Barbra Streisand, chiar și sobra Blythe Danner – în urmarea unei comedioare, Meet the Parents, care descrie de data aceasta întîlnirea cu… „cuscrii”: „Meet the fockers”.

Meet the Fockers a facut încasari de 325.821.866 $ la nivel mondial (la un buget de 80 de milioane), dupa ce Meet the Parents obținuse 330.444.045 $ la un buget de 55 de milioane. Lucrurile se complica (sau, dimpotriva, se simplifica subit).

Mulți au suspinat dupa De Niro din perioada „Mean Streets”, „Nașul 2”, „Taxi Driver”, „Taurul furios”, „Ultimul magnat” sau „Vânatorul de cerbi” sau dupa Dustin Hoffman în „Absolventul”, „Midnight Cowboy”, „Micul om mare”, „Straw Dogs”, „Toți oamenii președintelui” sau „Marathon Man”, când acceptarea unui nou rol de catre actori de talia lor însemna un eveniment, anunțând mai mult ca sigur o capodopera.

Criticii, în speța (dar cine are nevoie de critici, ar spune cineva… hm) au strâmbat din nas la „Un socru de coșmar” (Meet the Parents, 1992), comedia cu de Niro pe post de socru arțagos și Ben Stiller de ginere exasperat, însa multa lume a râs cu gura pâna la urechi.

Mai mult, continuarea „Meet the Fockers” și-a pregatit artileria, întruchipata de cuplul Bernie – Roz Focker, parinții lui Greg (Ben Stiller).

Dustin Hoffman în rolul unui tata care s-a lasat de avocatura în momentul în care i-a venit fiul pe lume, dedicându-se (matern!) creșterii lui și mama (Barbra Streisand) care jongleaza cu amulete falice și tot felul de accesorii decorativ exotice în calitate de sexolog foaaaaarte destupat la minte și larg în vederi sunt un cuplu inimitabil și insolit, simpatic și colorat.

Poate ca scenele în care Barbra îl încaleca pe De Niro luptându-se sa-i demonstreze cum arata un masaj erotic ca la carte, ori cele în care Ben Stiller se electrocuteaza frizeaza comicul imediat, nu foarte subtil, însa tocmai pentru ca sunt jucate de mari actori, ele se salveaza de cele mai multe ori de la ridicol.

„Una dintre acele rare comedii care sunt în același timp puerile, fermecatoare și foarte amuzante”, a scris, de exemplu, „Los Angeles Times”.

Citiți articolul în întregime doar în

Tags: