Megaupload a fost inchis de FBI – „Dumnezeu” a fost arestat

De: Marian Andrei / 20.01.2012, 17:52
Megaupload a fost inchis de FBI -
Megaupload, unul dintre cele mai mari servicii online de partajare a fisierelor, a fost inchis si cel putin patru angajati ai sai au fost retinuti de FBI.

Departamentul de Justitie al SUA, a informat intr-un comunicat oficial ca sapte persoane si doua companii au fost acuzate de piraterie masiva prin intermediul Megaupload.com si alte site-uri asociate.

Siteul a fost inchis ieri, imediat dupa protestul celor mai mari siteuri impotriva noilor legi care ar trebui sa reglementeze libertatea pe internet si sa limiteze si sa reduca furturile de drepturi de autor.

Daca aceasta actiune va avea succes in justitie, acesta poate fi precedentul de care autoritatile au nevoie pentru a lua masuri impotriva tuturor siteurilor de acest gen.

Una dintre masinile lui Kim Schmitz, un Rolls Royce Phantom Drophead, in care se simtea "Dumnezeu"

Fondatorul site-ului, Kim "Dotcom" Schmitz, una dintre persoanele arestate, ducea o viata excentrica, plina de opulenta. Pe langa faptul ca avea peste 20 de masini luxoase in valoare de sase milioane de dolari, unele modele fiind extrem de rare, socheaza si "imaginatia" de care dadea dovada la inregistrarea acestora, "GOD", "GUILTY", "EVIL", "HACKER" sau "MAFIA" sunt doar cateva dintre placutele de inmatriculare ale acestora.

Megaupload este acuzat de procurori  ca a adus detinatorilor drepturilor de autori un prejudiciu de peste 500 de milioane de dolari, reprezentand venituri pierdute.

Ca raspuns la aceasta decizie luata de oficialii SUA, grupul de hackeri Anonymous a lansat un atac cibernetic masiv impotriva institutiilor guvernului SUAsiteul FBI fiind nefunctional aseara, din cauza a ceea ce oficialii spun ca “va fi tratat ca un act rau intentionat”.