Melescanu a transmis avizele pentru cei opt la DNA

Apropo.ro / 23.01.2008, 09:45
Melescanu a transmis avizele pentru cei opt la DNA
Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a transmis, marti, la DNA si DIICOT actele primite de la Presedintie pentru cei opt actuali si fosti ministri.

Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a transmis, marti, la DNA si DIICOT actele primite de la Presedintie pentru cei opt actuali si fosti ministri, pentru inceperea urmaririi penale, demnitarul precizand ca-si declina orice responsabilitate in cauza.

"Ministrul interimar al justitiei, domnul Teodor Melescanu, si-a preluat functia cu intentia clara de a respecta legea in toate imprejurarile si ramane consecvent acestui deziderat, inclusiv in privinta procedurii care trebuie urmata in cazul celor opt fosti si actuali ministri pentru care a fost ceruta declansarea procedurilor legale pentru inceperea urmaririi penale", se arata intr-un comunicat remis, marti, agentiei MEDIAFAX, de catre Ministerul Justitiei.

Potrivit sursei citate, ministrul Justitiei nu cenzureaza actele Presedintelui Romaniei, "nu si- a dorit si nu doreste sa tergiverseze sau sa blocheze cererile inaintate de catre seful statului, ci numai respectarea procedurilor, asa cum sunt prevazute de Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala".

Â