Melescanu: Retragerea trupelor din Irak ramâne un obiectiv politic

Apropo.ro / 26.07.2007, 14:11
Melescanu: Retragerea trupelor din Irak ramâne un obiectiv politic
Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat, joi, la Timisoara, ca formatiunea politica din care face parte va mentine în continuare ideea retragerii trupelor din teatrele de operatiuni amplasate în zone îndepartate, cum ar fi Irakul, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Este

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat, joi, la Timisoara, ca formatiunea politica din care face parte va mentine în continuare ideea retragerii trupelor din teatrele de operatiuni amplasate în zone îndepartate, cum ar fi Irakul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este una dintre initiativele noastre si în continuare consideram ca aceasta tema a prezentei trupelor militare în Irak trebuie sa faca obiectul unei dezbateri publice. E bine ca deciziile sa nu fie luate undeva într-un cerc restrâns, ci si pe baza consultarii oamenilor”, a spus Melescanu, adaugând ca retragerea trupelor trebuie discutata si cu aliatii, iar sprijinul militar român ar trebui concentrat spre zona Balcanilor.

„Dincolo de acest obiectiv care ramâne, suntem foarte constienti de nevoia de a avea credibilitate, de a ne respecta angajamentele si orice dezbatere pe care o vom avea în viitor pe aceasta tema, chiar daca vom ajunge la decizia retragerii trupelor, ea ar trebuie sa se faca în urma unor consultari si negocieri cu tarile aliate, depindem de ei si ei depind de noi. Orice plecare intempestiva nu se poate într-o asemenea coalitie multinationala sau, în general, în teatre ca Afganistanul sa iei o decizie si sa pleci, pentru ca foarte multi depind de tine. Pentru noi ramâne un obiectiv politic, în continuare, de a reduce prezenta noastra în aceste zone mai îndepartate si de a ne concentra pe actiuni de sprijin pe zona Balcanilor si în alte regiuni”, a precizat Melescanu.

Mediafax