Melkior, primul concept-store din Romania

Apropo.ro / 28.03.2006, 15:13
Melkior, primul concept-store din Romania
Alexandre Eram a inaugurat primul concept-store din Romania. Situat pe Calea Victoriei din Bucuresti, intr-un spatiu nonconformist aranjat, la Melkior Concept Store sunt expuse obiecte rare din intreaga lume, piese unicat, lucruri exclusiviste, serii limitate. Cool, fashion si design sunt

Alexandre Eram a inaugurat primul concept-store din Romania. Situat pe Calea Victoriei din Bucuresti, intr-un spatiu nonconformist aranjat, la Melkior Concept Store sunt expuse obiecte rare din intreaga lume, piese unicat, lucruri exclusiviste, serii limitate. Cool, fashion si design sunt cele trei cuvinte cheie pentru acest proiect indraznet.

Ce este un concept-store
Daca vreti sa fiti la curent cu ce urmeaza sa apara pe piata, in orice domeniu, trebuie sa vizitati Melkior Concept Store. Intr-un concept-store se gasesc produse in avanpremiera, care urmeaza sa se lanseze pe piata. Sunt obiecte care dau tonul si subliniaza tendintele in mai multe domenii de la arta plastica la electrocasnice, decoratiuni interioare, vestimentatie, incaltaminte, carti de colectie, bijuterii ale unor creatori romani.

Scopul acestui concept-store este sa expuna permanent cele mai noi produse, obiecte la moda, de fapt in avangarda. Ele vor trezi curiozitatea, vor invita la visare si la speranta de a le avea. Alexandre Eram incearca sa colaboreze cu artisti din mai multe domenii si din mai multe zone. De pilda, langa lucrarile pictorului american Ernest Rosenberg stau cele ale lui Dan Badea, Eli Obadan si Valeriu Mladin.

Invitate speciale la Melkior Concept Store sunt lucrarile unui celebru artist din New York, Ernest Rosenberg. Alexandre Eram este foarte incantat de talentul americanului fiindca lucrarile sale reflecta intr-adevar cel mai trendy loc din New York, Soho.

Cum a aparut ideea unui concept-store
Alexandre Eram sustine ca in tot ceea ce face ii place sa fie mereu in pas cu tendintele internationale. La Paris exista un asemenea magazin care se numeste Colette. A creat un curent, de aceea este mereu plin. De ce ? Pentru ca oamenii sunt curiosi si vor sa vada ce le rezerva viitorul. Sa stie ce urmeaza sa apara pe piata. Ce fel de obiecte vor folosi ei. Concept-store este un loc interesant unde se intalnisc artistii. Acelasi lucru se va intampla si la Melkior.

Suprafata magazinului Melkior Concept Store este impartita in mai multe zone etajate. Langa Academia Loreal se afla o parte care este destinata firmei Sonyamod unde se vind produse cosmetice Peggy Sage si Loreal. Apoi sunt standurile destinate creatiilor unor tineri designeri romani: Irina Marinescu, Ana Maria Lungu, Razvan Ciobanu, Stefan Pelger, Elena Perseil, Mihaela Zvanca, Maria Marinescu. Nu lipsesc cravatele Croata, costumele pentru barbati de la Bespoke, gentile semnate Dan Coma.

Exista si zone destinate articolelor decorative, cartilor rare, bauturilor speciale cum este Vinul Cavalerului, o marca romaneasca lansata de un conte francez. Chiar si un mini-bar pentru intalnirile cu artistii, decoratorii, arhitectii, iubitorii artei in general. Pentru intalnirile periodice care vor avea loc saptamanal sau lunar sunt invitate nume sonore din diferite domenii.

Produsele prezente la Melkior Concept Store fac parte dintr-o paleta bogata. Unele dintre ele surprind prin forma, continut, culoare si design. Astazi oamenii vor sa fie surprinsi de noutati. Detaliile au o mare importanta. Si designul.

De pilda, cand mergeti intr-un supermarket, daca vedeti o sticla cu un ambalaj nou sau o forma interesanta, o cumparati. Acest lucru l-au inteles foarte bine producatorii si comerciantii. De aceea apar produse care poarta semnatura unor designeri celebri. Celebrul designer Philippe Stark a creat o sticla de apa. Tot apa este, dar sticla arata atat de bine incat atunci cand aveti invitati la o petrecere preferati sa-i cuceriti cu o idée noua. Apa plata TyNant va asteapta cu o forma interesanta care sugereaza fluiditatea.

Care este diferenta intre un telefon simplu, dar util si unul creat de Escada? Aflati raspunsul studiind obiectele ingenioase de la Melkior chiar daca este vorba despre trabucuri de colectie sau ochelari de soare cu Bluetooth incorporat. Magazinele Z au conceput o colectie de imbracaminte pentru copii, cu modele originale si serigrafii diferite.

Cel mai ieftin obiect de la Melkior poate fi un breloc de 2 euro, o sticla de apa sau o hartie igienica neagra de 1 euro. Cel mai scump poate fi un tablou al pictorului american Ernest Rosenberg de 2000 euro ori o canapea de 5000 euro.

Lista obiectelor avangardiste
La Melkior exista hartia igienica neagra, cea mai sic si in voga culoare pentru un obiect banal de toaleta. Apoi gasiti lampile cu fibra optica ce se pot intinde in toata incaperea. Vazele uriase, inalte de doi metri, care au atat rol decorativ, cat si utilitar fiindca lumineaza spatiul in care sunt amplasate. Nu lipsesc pufurile de diferite dimensiuni care se mai numesc si „pietre pentru living”, vazele de portelan sub forma de cizme, lumanarile festive sub forma unor sticle, paharele din portelan alb care par a fi din plastic, corpurile de iluminat care plutesc pe apa. Sunt decoratiuni interioare cu forme la care nici nu va asteptati.

Cine poate expune in concept-store
Alexandre Eram ofera posibilitatea fiecarui creator sa expuna la Melkior lucrarile sale. Artistul aduce ce doreste si ce i se pare lui la moda. Daca produsele se vand, e foarte bine. Creatorul profita de infrastructura fara sa-l coste nimic.

Pentru cei care expun in magazin o sa fie o selectie naturala si creatorii care sunt in pas cu moda cu siguranta vor cauta acest loc. Alexandre Eram ii primeste pe toti cei interesati. Usa magazinului este deschisa. Si asteapta idei traznet.