Melodia unui bătrân de 96 de ani a cucerit topurile muzicale

De: Gabriela Voicu / 05.09.2013, 13:15
Melodia unui bătrân de 96 de ani a cucerit topurile muzicale
Fred Stobaugh are 96 de ani și a devenit celebru după ce a compus o melodie de dragoste în amintirea soției sale care a murit anul acesta.

Fred Stobaugh are 96 de ani și a trăit o poveste de dragoste cu cea care i-a devenit soție, dar care a decedat în aprilie 2013, cu două luni înainte ca cei doi să aniverseze 74 de ani de căsnicie.

Dorul pentru femeia iubită l-a determinat pe Fred să compună un cântec dedicat ei, numit „Oh Sweet Lorraine”.

„Stăteam singur în casă într-o seară și pur și simplu melodia mi-a venit în minte. Am tot continuat să o fredonez”, a povestit Fred pentru Daily Mail. După ce a așternut versurile pe foaie, le-a trimis la un concurs și în ciuda faptului că piesa nu corespundea criteriilor jurizării, Green Shoe Studio a decis să înregistreze acest cântec.

În doar cîteva zile piesa lui Fred a devenit cea mai populară în topul iTunes, devansându-le pe cele ale celebrilor Jay-Z și Justin Timberlake. Revista Billboard a anunțat că melodia a fost deja descărcată online în peste 100.000 de exemplare. Pe Youtube clipul are peste 3 milioane de vizualizări de când a fost postat, pe 19 iulie.