Melodii românești de succes din anii 90”!

De: Dragos Tanase / 07.11.2012, 12:30
Melodii românești de succes din anii 90''!
Toată lumea își aduce aminte de muzica anilor '90, când hiturile apăreau pe bandă rulantă, iar piața muzicală românească era invadată de trupe noi, care "răsăseau" ca ciupercile după ploaie.

Formații precum Andre, 3 Sud Est sau Valahia au lansat hituri după hituri și se poate spune că au făcut istorie.

V-am pregatit o listă cu cele mai fredonate melodii la vremea respectivă:

3rei SUD EST

3SE – Amintirile de pe tare.ro

Apariția trupei 3rei SUD EST a fost semnalul unei explozii de trupe dance în România. În septembrie 1997 cei trei membri ai trupei semnează un contract de producție și la nici o lună sparg topurile cu primul lor single, „Ai plecat „. Piesa rămâne în topuri și este cântată în toate discotecile din țară timp de un an.

În mai 1998 au lansat primul album, intitulat 3rei Sud Est. Imediat după lansare, albumul a înregistrat o cifră de vânzări ce nu mai fusese atinsă până atunci de nicio altă trupa sau artist din România. Albumul s-a vândut în peste 200 000 de copii originale pe caseta audio și 6 000 de copii originale pe CD.

Valahia

Valahia – Banii si fetele de pe tare.ro

Trupa Valahia a apărut în vara anului 1998. În formula Costi Ioniță, Dorin Topală și Mihai Traistariu, Valahia rezistă până în noiembrie 1999 când pleacă Costi Ionita.

În luna mai 1999 apare primul album al trupei, intitulat „Valahia” iar în martie 2000 apare ce-l de-al doilea album, intitulat „Why” care conține piesa cu care au concurat la Eurovision.

N&D

N&D – Vino la mine de pe tare.ro

N&D este o formație muzicală din România înfințată în anul 1999, având hituri din genul muzical eurodance cu influențe house.

Compozitorul Nicolae Marin și-a început cariera muzicală în 1993 când piața muzicale și genurile nu erau definite concret. Delia Matache este a doua membră a grupului. În 2003 Delia părăsește trupa, iar succesiv îi vor lua locul Deea (din 2003) și Mihaela Zieger (2006).

Andree

Andre – Lasa-ma papa la mare de pe tare.ro

Formația Andre a luat naștere în toamna anului 1998. Cele doua Andree: Andreea Antonescu și Andreea Bălan și-au făcut debutul pe piață cu melodia „La Întâlnire”, prezentă pe compilația „Petrecerea… si mai fanatici”, în luna decembrie 1998.

Stilul adoptat era unul ușor, accesibil, melodiile erau ritmate iar solistele aveau un farmec irezistibil.

Genius

Genius – Macho man de pe tare.ro

În decembrie 1997, Genis lansează primul album, care într-o lună devine un imens succes.

De acolo încep toate: devin una dintre cele mai tari trupe dance din România, lansează un al 2-lea album numit CO2 care îi aduce în atenția tuturor posturilor de radio și TV.

Exotic

Exotic – un sarut de pe tare.ro

Andreea Bănică, Julia și Claudia au format în anii ’90 un trio de succes, numit Exotic. Primul lor album s-a numit „Sexi” și melodia cu același nume a fost cea care le-a lansat și le-a introdus în programele discotecilor.

Al doilea album s-a numit „Pasional” cu hiturile „Dă-mi un pupic”, „Un sărut” și „Uită-mă”.

A.S.I.A.

ASIA – INIMA MEA de pe tare.ro

Pentru grupul A.S.I.A. totul a început în 1998. Patru fete frumoase, ambițioase, talentate, vesele, foarte hotărâte și energice, pe stilul power-girl cântau un pop-dance melodios, care a inspirat multe dintre trupele care urmau să se înființeze în România.

Hit-ul „Inima mea” de pe primul album a staționat timp de 15 saptamani în topurile celor mai reprezentative topuri de radio româmești și a crescut popularitatea grupului.

Dl. Problemă

Dl Problema – Senorita de pe tare.ro

Marian Bogdan Tașcau adică „Dl. Problema” apare prima oară pe piața muzicală cu un material discografic ce se remarcă printr-un nume plin de rezonanta: „Senorita”.

Imaginea D-lui Problema este pe masura muzicii pe care o promovează: sexi și provocatoare.

Candy

Candy – Mergem la mare de pe tare.ro

Grupul Candy a apărut în martie, în anul 2000, ideea înființării aparținându-i lui Laurențiu Duță de la 3rei Sud Est. Devenit cel mai popular grup feminin al verii, Candy înseamnă pentru iubitorii de dance din Romania doua hituri: „Lasă-mă în pace” și „Mergem la mare”.

B.U.G. Mafia

B.U.G. Mafia – Dupa blocuri de pe tare.ro

B.U.G. Mafia este o trupă de hip-hop din Romania fondată în anul 1994. Actualii componenți sunt Tataee, Caddillac și Uzzi. Pe 20 septembrie 1995 apare primul album al trupei numit „Mafia”, lansat la tarabă în Piața Universității.

Angels

Angels – Asa-s baietii de pe tare.ro

Raluca și Monica au devenit un grup datorită lui Costi Ioniță ex – Valahia. El a ascultat-o pe Raluca cântând o piesă din repertoriul lui Celine Dion și a fost foarte impresionat de calitățile ei vocale.

Ulterior, a cunoscut-o și pe Monica Elena, care își dorea foarte mult să cânte într-o trupă. Costi a fost convins că cele doua vor alcătui un grup de senzație și astfel s-a născut Angels.

R.A.C.L.A și Anda Adam

R.a.c.l.a. feat. Anda Adam – Nu ma uita de pe tare.ro

R.A.C.L.A. este cea mai veche formație de Hip hop din România.

Înființată în 1993 de frații Călin și Dan Ionescu (cunoscuti inițial ca Krash-X și Big Demo, iar apoi sub pseudonimele Rimaru și Clonatu’) a lansat primul album de hip hop din România în 1995 (Rap-Sodia efectului defectului).

În anul 1999 apare maxi-single-ul „Nu mă uita”, o colaborare cu Anda Adam, iar cu acest maxi-single se pare că a început declinul trupei.