Melodiile lui Julio Iglesias, instrumente de tortură!

De: Marian Andrei / 24.09.2013, 14:30
Melodiile lui Julio Iglesias, instrumente de tortură!
Diverse melodii, între care cele ale lui Julio Iglesias, difuzate la volum maxim, au fost folosite ca instrument de tortură în perioada lui Augusto Pinochet.

Un studiu britanic publicat săptămâna trecută, la împlinirea a 40 de ani de la lovitura de stat a dictatorului chilian, aruncă o altă lumină asupra cântecelor interpretate de Julio Iglesias, care au milioane de fani în lumea întreagă.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Sprijinindu-se pe mărturiile unor foști deținuți și cea a unui membru al serviciilor secrete chiliene în timpul lui Pinochet (a cărui dictatură a provocat moartea a peste 3.200 de persoane și dispariția câtorva sute, alte 38.000 fiind torturate), Katia Chornik, cercetătoare la Universitatea din Manchester, evidențiază o practică reproșată frecvent în prezent armatei americane.

Astfel, „deținuții au fost obligați să asculte de nenumărate ori melodiile solistului spaniol (dar și coloana sonoră din filmul lui Stanley Kubrick „Portocala Mecanică” sau melodia „My Sweet Lord” a lui George Harrison), pentru a claca psihologic„, după cum afirmă cercetătoarea.