Meniul ultimei cine de pe Titanic, vândut prin licitație

De: Gabriela Voicu / 22.02.2012, 12:08
Meniul ultimei cine de pe Titanic, vândut prin licitație
Un meniu al ultimei cine de pe Titanic a fost recuperat de soția unui magnat cu o zi înainte de scufundarea vasului și va fi scos la licitație, pentru un preț cuprins între 70.000 - 120.000 de euro.

Un meniu recuperat de pe Titanic cu o zi înainte ca vasul să se scufunde va fi scos la licitație, în cadrul Henry Aldridge & Son din Devizes, Wiltshire, pe 31 martie. Prețul de vânzare estimativ este de circa 120.000 de euro.

Remarcabila relicva datează din 14 aprilie 1912 și a fost așezată pe masa pasagerului de la Clasa I Dr. Washington Dodge, care călătorea pe Titanic spre Statele Unite alături de soția sa, Ruth, și fiul lor, Washington Junior.

Meniul conține peste 40 de propuneri culinare, între care „consommé fermier, egg a l’Argenteuil and grilled mutton chops”.

Meniu de pe Titanic

Dintr-un motiv necunoscut, Ruth Dodge a strecurat meniul în geanta sa, iar acesta a rămas acolo în timp ce ea și fiul său au fost transportați pe o barcă de salvare, pe 15 aprilie.

Dr. Washington Dodge, un bancher de succes din San Francisco, a supraviețuit, de asemenea, tragediei scufundării Titanicului, în care și-au pierdut viețile peste 1.500 de oameni, în urmă cu un secol.

Meniul va fi cu siguranță starul licitației din Anglia, fiind – de asemenea – unul dintre obiectele rare de pe Titanic vândute în ultimii ani.