Menta – 6 beneficii ale mentei pentru piele

De: Carmen Ulian / 17.02.2015, 17:00
Menta - 6 beneficii ale mentei pentru piele
De-a lungul anilor te confrunți cu diferite probleme ale tenului, sau ale pielii, iar uneori tratamentele sunt scumpe. Știai că frunzele de mentă te pot ajuta?

Menta este o plantă cu un miros puternic, plăcut, care îți poate fi de ajutor atunci când ai probleme cu pielea. Machiajul zilnic, necurățarea pielii în fiecare zi, fumatul, oboseala și alți factori îți pot afecta pielea atunci când nu te aștepți.

Iată câteva moduri în care poți folosi menta:

1. Menta are efect inflamator

Nu ai vrea ca pielea ta să aibă de suferit de pe urma înțepături de țânțari și alte insecte. Nimeni nu-și dorește o piele iritată, iar aici intervine menta. Ia câteva frunze de mentă și freacă-te cu ele pe piele. Vor ameliora iritația și mirosul va ține la distanță dușmanii.

2. Menta este dușmanul păduchilor

Dacă ai avut nenorocul să te pricopsești cu păduchi, nu dispera. Uleiul de mentă este dușmanul lor de temut. Masează blând scalpul cu ulei de mentă, de cel puțin 3-4 ori pe săptămână. Este un produs natural de îndepărtare a insectelor.

3. Înlătură coșurile

Nimic nu este mai îngrozitor decât să te trezești dimineața cu un monstru pe față, pe care să nu prea ai cum să- ascunzi. Frunzele de mentă, zdrobite, apoi pasta întinsă pe zona afectată vor regla problema estetică. Este bună și împotriva cicatricilor.

4. Vindecă călcâiele crăpate

Îngrozitor mai este și să vezi o femeie frumoasă, dar cu câlcâile neîngrijite. Dacă ai această problemă pune câteva frunze de mentă în apă caldă. Ține picioarele în acest amestec. Ele vor deveni moi și catifelate, și picioarele vor fi mai relaxate.

5. Înlătură punctele negre

Frunzele de mentă înlătură punctele negre, dacă le aplici în stare naturală în zonele cu probleme. Stai așa 15 minute, după care te clătești. Repetă procedura până când ai rezultatele dorite.

6. Vindecă acneea

Frunzele de mentă reprezintă un remediu natural împrotriva acneei. Ele sunt bogate în vitamina A, astfel că tenul va fi mai puțin gras ca de obicei. Amestecă frunze de mentă cu apă de trandafiri și aplică pe față mixtura. După 20 de minute te clătești bine. Acneea se va vindeca gradual.