Menţine naturaleţea şi frumuseţea buclelor naturale

De: Cristiana Trifu / 21.08.2018, 16:27
Menţine naturaleţea şi frumuseţea buclelor naturale
Când vine vorba de îngrijirea părului creţ sau odulat, trebuie să ştii că buclele adoră să fie bine hidratate. Pentru părul creţ niciodată hidratarea nu este în exces. El este dornic de atenţie, de tratamente speciale cu ingrediente precum: unt de shea, ulei de jojoba sau ulei de macadamia, care-i oferă acestuia o peliculă lucioasă şi transparentă. Aceasta asigură păstrarea structurii părului.

Specialiştii Wella Professionals îţi oferă câteva sfaturi, pentru ca tu să ai grijă mai bine de buclele tale:

• Dacă ai părul creţ, lasă-l să se usuce natural, mai ales vara. Sau poţi folosi uscătorul de păr reglat la o temperatură scăzută;
• Plăcile de îndreptare a părului reprezintă o sursă de stres pentru păr. Dacă într-adevăr eşti nevoită să foloseşti placa, fă-o cu moderaţie şi numai după utilizarea unui produs de îngrijire termo-protector;
• Tunderea regulată a vârfurilor, îţi va oferi elasticitate buclelor. Dar ai grijă să nu tai prea mult din stratul superior de păr, pentru a evita aspectul  de„pudel”!

„Ai părul electrizat, cu bucle foarte strânse şi încurcate? Cu ajutorul bigudiurilor, poţi obţine bucle moi, care cad lejer pe spate.  Ca regulă de bază, cu cât bigudiurile sunt mai mari, cu atât buclele vor fi mai moi şi mai bogate. Buclele naturale tind să se încurce mai puţin atunci când sunt pieptănate după şamponare: pulverizezi puţin spray de păr şi laşi părul să se usuce natural, la aer.”, ne sfătuieşte Antoaneta Stoican.