Mercedes Benz SLK

Apropo.ro / 21.12.2007, 12:01
Mercedes Benz SLK
Cel mai mic cabrio din gama Mercedes a primit un facelift semnificativ, cu modificari la partea estetica dar si tehnica.

Cel mai mic cabrio din gama Mercedes a primit un facelift semnificativ, cu modificari la partea estetica dar si tehnica.

Noul Mercedes-Benz SLK este mai puternic, mai economic si potrivit producatorului chiar mai intens decat predecesorul sau. Redesenat pentru a atrage mai mult, noul model beneficiaza de un spoiler fata cu inspiratii directe din Formula 1, un spate cu doua iesiri de evacuare imense si blocuri optice intunecate in stilul AMG.

In interior, instrumentele de bord sunt modificate pentru o ergonomie mai buna, in timp ce volanul cu trei spite multifunctional este complet nou. Un nou sistem de directie este disponibil standard pe SLK 55 AMG si optional pe restul modelelor, fiind complet mecanic, dar care printr-un raport variabil de demultiplicare asigura o manevrabilitate mai buna.

Doar V8-ul de 5,5 litri de pe 55 AMG a ramas nemodificat, in timp ce versiunea de baza supraalimentata are acum 184 CP, cu 21CP mai mult si cu 13% mai putine emisii de dioxid de carbon. Si versiunea SLK 280 are un consum mai scazut, subliniind efortul depus de Mercedes in reducerea poluarii. Cu aproape jumatate de milion de modele vandute de la lansarea din 1997, noul SLK va debuta in primavara anului viitor.