Mercedes-Maybach S600 Pullman, maşina de lux pentru regi şi şefi de stat

Apropo.ro / 05.03.2015, 16:27
Mercedes-Maybach S600 Pullman, maşina de lux pentru regi şi şefi de stat
Mercedes a lansat, în cele din urmă, Mercedes-Maybach S600 Pullman, o limuzină în ediţie limitată, care va costa 1 milion de dolari - varianta blindată - în timp ce varianta normală ar costa pe jumătate. S-a întâmplat, marţi, la Salonul Auto de la Geneva de anul acesta.

Maşina este o nouă versiune a modelului Mercedes din 1963, care era un important mijloc de transport pentru monarhi şi şefi de stat de rang înalt, potrivit bloomberg.com.

Noua versiune se bazează pe caroseria modernă a sedanului S Class, cu un ampatamentului sau de 4.418 milimetri şi o lungime de 6,5 metri, cu 6 scaune individuale. Şi dacă nu aţi ghicit, partea din spate este destul de mare pentru trei rânduri de scaune sau chiar pentru un şezlong.

FOTO: bloomberg.com

Acesta are un motor turbo V12, capacitate de 6l, de 530 de cai putere şi sisteme de suspensie moi si rafinate, pentru ca orice plimbare în partea din spate să fie neafectată de ceea ce se întâmplă în exterior, fie că este vorba de paparazzi sau grenade de mână.

Interiorul este de lux, iar dotările sunt si ele de top: piele cât cuprinde, ornamentele din lemn masiv, fotolii reglabile, perne moi, seturi de şampanie de argint, perdele de confidenţialitate, covoraşe groase şi moi, suport pentru trabucuri şi ţigări, sistem multimedia de înaltă performanţă – cu monitor de 47 cm (18.5 inch) şi difuzoare Burmester cu tehnologie 3D surround… ş.a.

Cât priveşte ferestrele, ele anulează practic tot zgomotul exterior şi razele UV atât de dăunătoare pentru pasageri.