Mercedes va pleca si de la Cluj

De: Marian Andrei / 31.01.2008, 11:20
Mercedes va pleca si de la Cluj
Constructorul german Daimler negociaza cu guvernul infiintarea unui centru de productie in Romania, a declarat un oficial din judetul Cluj.

Constructorul german de autoturisme si camioane Daimler negociaza cu guvernul infiintarea unui centru de productie in Romania, a declarat un oficial din judetul Cluj, anunta Mediafax.

"Se poarta discutii la nivel de varf, intre reprezentantii Daimler si primul-ministru, privind infiintarea unei fabrici de autoturisme in Romania", a declarat oficialul roman pentru Reuters.

O alta optiune este Polonia, insa nu s-a luat inca nicio decizie in acest sens, a mai spus sursa.

Purtatorul de cuvant al Guvernului nu a fost disponibil pentru comentarii, precizeaza Reuters.

"In anumite circumstante analizam posibilitatea unei noi fabrici in Europa de Est pentru cresterea capacitatilor de productie pentru noile modele premium A si B class", a declarat pentru ZF Florian Martens, reprezentantul de comunicare globala al diviziei de autoturisme Mercedes Benz.

"Nu comentam asupra localizarii. Regiunea este interesanta pentru grup din punctul de vedere al pietei de desfacere, dar si ca potentiala zona de productie", a adaugat Martens.

In schimb, Ziua de Cluj cunoaste si locatia fabricii, si numarul de angajati: "Grupul german Daimler va deschide in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu o uzina de asamblare finala a autoturismelor Mercedes. Unitatea de productie, care va ocupa intre 170 si 200 de hectare, va insuma o investitie de 400 de milioane de euro. La fabrica de autoturisme din Cluj vor lucra 4.000 de persoane".