Mercedes va prelua controlul echipei McLaren

Apropo.ro / 17.01.2008, 09:59
Mercedes va prelua controlul echipei McLaren
Constructorul german de automobile Mercedes va prelua controlul echipei de Formula 1 McLaren-Mercedes inaintea debutului CM din 2008

Constructorul german de automobile Mercedes va prelua controlul echipei de Formula 1 McLaren-Mercedes inaintea debutului Campionatului Mondial din 2008, din luna martie, a anuntat, miercuri, revista specializata Auto motor und sport.

Publicatia germana citeaza surse apropiate afacerii, care sustin ca Mercedes si McLaren au ajuns deja la un acord in privinta repartizarii capitalului si a sumei tranzactiei.

Mercedes, care furnizeaza motoare echipei britanice inca din 1995, detine in prezent 40 la suta din capitalul echipei de Formula 1, in timp ce patronul McLaren, Ron Dennis, detine 15 la suta din actiuni, la fel ca asociatul sau Mansour Ojjeh. Restul de 30 la suta este detinut de un consortiu de investitori din Bahrain.

Reprezentantii Mercedes nu au dorit sa comenteze informatiile aparute in Auto motor und sport.

Venirea la putere a celor de la Mercedes ar putea atrage dupa sine plecarea lui Ron Dennis de la McLaren, scenariu deja avansat recent de presa britanica. Dennis a fost afectat in sezonul 2007 de scandalul de spionaj in detrimentul echipei Ferrari. Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a exclus McLaren-Mercedes din campionatul constructorilor, in care teamul britanic parea sa-si fi asigurat prima pozitie.

Editia din 2008 a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta la 18 martie, in Australia.