Meryl Streep: 5 roluri memorabile pentru care nu a luat Oscar, deși ar fi meritat

De: Nicoleta Lepădatu / 23.06.2021, 09:09
Meryl Streep: 5 roluri memorabile pentru care nu a luat Oscar, deși ar fi meritat

Meryl Streep este, cu singuranță, una dintre cele mai bune actrițe din lume. Nominalizată de 21 de ori la Oscar și câștigătoare de 3 ori a premiilor Academiei, Meryl Streep a avut de-a lungul timpului și alte roluri memorabile, pentru care ar fi meritat din plin celebrele statuete. Am făcut o listă cu cinci dintre ele:

 „A Prairie Home Companion” (2006)

Rol: Yolanda Johnson
Regia: Robert Altman

Sub bagheta regizorală a nominalizatului la Oscar Robert Altman, rolul pe care l-a jucat Meryl Streep a fost o adevărată încântare pentru public și critică, cu atât mai mult cu cât chimia dintre ea și Lily Tomlin efectiv trecea dincolo de ecran. Mai ales când au cântat împreună au reușit să aducă la suprafață frumusețea și naturalețea unor detalii care nu ies prea des la iveală atunci când vine vorba despre emisiunile de radio.

Alături de alte vedete precum Virginia Madsen, Kevin Kline și John C. Reilly, o nominalizare pentru cel mai bun rol secundar ar fi fost mai mult decât adecvată, chiar dacă în același an fusese nominalizată pentru rolul genial din „The Devil Wears Prada”.

„The Hours” (2002)

Rol: Clarissa Vaughan
Regia: Stephen Daldry

Un alt exemplu de rol pentru care Meryl Streep ar fi putut fi nominalizată la Oscar este cel din „The Hours” (2002). Doar că anul acela a fost bogat în pelicule eligibile pentru prestigioasele premii, așa că a fost destul de complicat, chiar dacă alături de Nicole Kidman și Julianne Moore a făcut un rol memorabil. Trei epoci, trei femei și trei povestiri converg într-un flux continuu care stă la baza poveștii din „The Hours”. Femeile sunt legate între ele precum zalele unui lanț, neștiind că puterea unei opere literare remarcabile le alterează irevocabil destinele. În 2002, Streep  a mai jucat și în Adaptation”, al lui Spike Jonze care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun rol secundar, totuși.

„The River Wild” (1994)

Rol: Gail Hartman
Regia: Curtis Hanson

Meryl Streep într-un thriller de acțiune este o adevărată plăcere de văzut. În filmul „The River Wild”, actrița luptă cu apele învolburate pentru a salva viața celor mai dragi bărbați din viața ei. Gail își ia fiul, Roark, și sotul – Tom – într-o călătorie cu barca pneumatică pe râul unde cândva ea era ghid. Li se alătură înca doi bărbați, aparent cumsecade la început, de fapt, niște criminali. Este un film ce te ține cu sufletul la gură de la început și până la sfârșit, iar ceea ce este cu adevărat spectaculos abia acum urmează: Meryl Streep și-a realizat 90 % din cascadorii, toate cu un grad ridicat de periculozitate.

„The River Wild” marchează, de asemenea, singura dată când Meryl Streep a primit nominalizări la Globurile de Aur, dar nu și la Oscar.

„It’s Complicated” (2009)

Rol: Jane Adler
Regia: Nancy Meyers

Streep nu doar că întoarce capete alătri de Alec Baldwin și Steve Martin, în comedia delicioasă a lui Nancy Meyers, dar la 60 de ani ea și-a dezvăluit abilitățile feminine într-un mod pe care nu l-am mai văzut de mult timp. Dublă nominalizată la Globuri pentru acest film și „Mamma Mia !,” 2009 a fost un an memorabil, când meryl Streep a redefinit modul în care ar putea arăta rolul unei femei morderne.

Filmul este o comedie emoționantă și inteligentă despre un triunghi amoros care ajunge în situații foarte complicate. Jane (Meryl Streep) este proprietara prosperă a unui restaurant din Santa Barbara, are trei copii mari și este divorțată de 10 ani de Jake (Alec Baldwin), un avocat cu care a rămas în relații amicale. Totul pare să meargă pe făgașul normal, până într-o zi, când Jane și Jake ies la cină după ce participaseră la festivitatea de absolvire a fiului lor. Amintirile anilor frumoși petrecuți ca soț și soție se pare că au un efect neașteptat asupra celor doi, care se aruncă într-o aventură extrem de pasională. Și așa se complică lucrurile, fiindcă Jake e însurat cu Agness (Lake Bell), o femeie mult mai tânără decât el, iar Jane este curtată de Adam (Steve Martin), arhitectul pe care îl angajase ca să-i renoveze bucătăria.

„Death Becomes Her” (1992)

Rol: Madeline Ashton Menville
Regia: Robert Zemeckis

Unul dintre cele mai complexe roluri pe care le-a jucat și, cu siguranță unul care ar fi meritat un Oscar în 1992. Momentul întâlnirii dintre actrița Madeline, acum trecută de prima tinerețe, și rivala sa din tinerețe Helen, căreia îi furase iubitul, declanșează o luptă pe viață și pe moarte pentru răzbunare dar, mai ales, pentru descoperirea secretului tinereții fără bătrânețe. Când cele doua femei intră în posesia elixirul magic care garantează consumatorilor săi o viață eternă, bătălia are toate șansele să devină și ea… veșnica. Această comedie neagră cu accente mai mult decât acide la adresa obsesiei hollywoodiene pentru tinerețe și frumusețe vesnice mai are în distribuție nume celebre precum Bruce Willis, Goldie Hawn și Isabella Rossellini.


Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Meryl Streep, despre depresia de care a suferit în timpul filmărilor “The Devil Wears Prada”

Tags: