Meryl Streep a primit Ursul de Aur pentru întreaga carieră la Berlinala 2012

Apropo.ro / 15.02.2012, 17:30
Meryl Streep a primit Ursul de Aur pentru întreaga carieră la Berlinala 2012
Actrița americană Meryl Streep a primit trofeul Ursul de Aur pentru întreaga carieră, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Actrița Meryl Streep a fost premiată cu trofeul Ursul de Aur pentru întreaga carieră, în cadrul Festivalul Internațional de Film de la Berlin desfășurat în perioada 9 – 19 februarie.

Întrebată dacă i se pare exagerat că uneori este prezentată ca fiind „cea mai bună actriță din lume„, Meryl Streep a răspuns: „Da, bineînțeles”.

Meryl Streep

Meryl Streep a primit Ursul de Aur pentru întreaga carieră

„Anul ăsta, mai ales, și mai ales în ceea ce privește interpretările feminine, au fost atâtea prestații excepționale care nu au fost nominalizate”, a declarat actrița.

La Festivalul de Film de la Berlin, Meryl Streep a fost deja premiată în 2003, alături de Julianne Moore și Nicole Kidman, pentru rolul din drama „Orele/ The Hours” de Stephen Daldry.

Actrița americană, în vârstă de 62 de ani, deține recordul de nominalizări la Premiile Oscar – 17 – însă a câștigat mult râvnita statuetă doar de două ori: în 1979, pentru rolul din „Kramer contra Kramer”, și în 1982, pentru evoluția din „Alegerea Sophiei”.

Citește mai multe detalii despre Meryl Streep a primit Ursul de Aur, pe Gandul.info