Metallica, în conflict cu armata americană

De: Marian Andrei / 17.02.2013, 10:18
Metallica, în conflict cu armata americană
Celebra trupă Metallica a cerut imperios armatei americane să nu mai folosească piesele de pe albumele sale în procedura de interogare a prizonierilor din Irak, cu scopul de a înfrânge rezistența psihică a acesora.

Informația a fost dezvăluită în interviul acordat recent unei reviste din Statele Unite de către soldatul american care l-a ucis pe Osama ben Laden în 2011.

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

Deși conflictul dintre trupa rock Metallica și Statul Major al armatei americane era clasat „confidențial”, militarul american nu s-a sfiit să-l facă public.

 „Atunci când am început războiul în Irak, am folosit și muzica trupei Metallica pentru «a-i înmuia» pe oamenii pe care îi interogam. Metallica a aflat mai târziu de acest lucru și au cerut clar: «Vă rugăm, nu mai folosiți muzica noastră ca tortură, pentru că noi nu vrem să promovăm violența». În gândul meu mi-am spus așa: «Băieți, voi aveți un album care se intitulează «Kill ‘Em All» («Omoară- i pe toți»)”, a declarat soldatul american.

Potrivit afirmațiilor acestui soldat, armata americană a renunțat să mai folosească în interogatorii muzica trupei Metallica, alegând, în schimb, melodiile unui grup rock metal creștin, denumit Demon Hunter