Metallica o urmează pe Kate Bush în topuri, tot datorită fenomenului „Stranger Things”

De: Nicoleta Lepădatu / 17.07.2022, 21:52
Metallica o urmează pe Kate Bush în topuri, tot datorită fenomenului „Stranger Things”

Acolo unde merge Kate Bush, urmează Metallica. Rockerii veterani au ajuns în topurile muzicale din Marea Britanie pentru prima dată în 40 de ani, datorită încă o dată fenomenului „Stranger Things”.

Cei de la Metallica și-au văzut noua generație de fani în acțiune. Aceștia nu mai sunt obsedații de heavy metal, ci un nou public mainstream, deoarece imnul lor rock „Master of Puppets” a oferit coloana sonoră pentru o scenă cheie în finalul celui mai recent sezon. Personajul lui Joseph Quinn, Eddie Munson, a folosit dinamica plăcii pentru a distrage atenția „demobaților” din Upside Down în timp ce i-a dedicat piesa prietenului său ucis: „Chrissy, asta este pentru tine!”

În ultimele săptămâni, melodia a fost ascultată de 17 milioane de ori pe Spotify. Pe lângă faptul că a intrat în topurile din Marea Britanie, a apărut și în topul american Billboard pentru prima dată de când a fost lansată în 1986.

Dar pe Tik Tok este evidentă sinergia reală dintre muzicieni, actori și fani. Trupa a postat recent un videoclip cu ei înșiși interpretând „Master of Puppets”, în timp ce purtau tricouri cu logo-ul societății Eddie’s Dungeons & Dragons, Hellfire Club. Au scris postarea „Ați auzit vreo melodie tare în ultima vreme?” cu #StrangerThings și #EddieMunson. Videoclipul a avut până în prezent peste 42 de milioane de vizualizări.

În ciuda faptului că au vândut deja 125 de milioane de albume în cariera lor de 40 de ani, Metallica sunt în mod clar încântați de proaspătul lor impact. Ei au postat pe rețelele de socializare:

„Modul în care Frații Duffer au încorporat muzică în „Stranger Things” a fost întotdeauna extraordinar, așa că am fost foarte entuziasmați ca ei nu numai să includă „Master of Puppets” în serial, dar să aibă o scenă esențială construită în jurul lui. Am fost cu toții încântați să vedem rezultatul final, fiind efectiv complet uimiți.”

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Stranger Things”: Kate Bush, pe prima poziţie a topului britanic cu „Running Up That Hill”, la la 37 de ani după lansarea piesei

Tags: