Meteoritul din Rusia, la vânzare pe internet

Apropo.ro / 18.02.2013, 13:00
Meteoritul din Rusia, la vânzare pe internet
Fragmentele din meteoritul care a lovit Rusia sunt scoase la vânzare, pe internet, pentru colecționari.

În Celiabinsk, Rusia, s-au găsit două puncte în care există fragmente ale meteoritului: unul pe Lacul Cebarkul, iar al doilea în zona satului Kubași, anunță Serviciul de Presă al guvernatorului din regiune. Totuși, cei mai mulți meteoriți se pare că ar fi căzut în apropierea lacului înghețat Cebarkul, însă scafandrii care au ajuns imediat la fața locului susțin contrariul.

La mica publicitate există deja o mulțime de anunțuri prin care se scot la vânzare bucăți din meteorit, unde prețul pornește de la 248 de euro, dar sunt și cereri din partea colecționarilor ruși, dar și de peste graniță.

Anunțuri de la mica publicitate:

– „Vând cioburi din Meteoritul de la Celeabinsk! Element cosmic nepământean! Tratează bolile cronice, te curăță de vrăji.”

– „Fragment din Meteoritul de la Celeabinsk. Îl vând din lipsă de necesitate. Are mici rosături, dar în general este în stare perfectă. O parte a lui a ars în atmosferă.”

– „Meteorit din cosmos Nou. Greutatea: 532 de grame. Stare perfectă.”

– „Vând fragment de meteorit, găsit la 15.02.2013. Greutatea: 430 de grame. Toate verificările pe cheltuiala cumpărătorului. Preț negociabil.

– „Vând meteorit stilat (elegant) de la Celeabinsk.”

– „Vând meteorit proaspătă de la Celeabinsk. Conține amestec de fier și nichel și olivine. Aproximativ 50-65% cristale de olivin. 16 kg. Preț: 4000 pentru 1 kg.

Presa internațională scrie că o bucată de meteorit ar costa până la 10.000 de euro, astfel că s-a declanșat o adevărată isterie.

Vânătorii de comori au de-acum un motiv întemeiat să găsească meteoritul care a zguduit Rusia și care a provocat pagube materiale însemnate, dar și aproape 1.000 de răniți.

Specialiștii NASA spun că meteoritul ar fi avut 15 metri diametru și o greutate de 7.000 de tone.

Deși autoritățile ruse susțin că nu s-au găsit fragmente din meteoritul căzut pe 15 februarie 2013 deasupra munților Ural, anunțurile de vânzare merg bine în continuare.