Meteorologii anunță cod galben de ploi și ninsori în aproape toată țara

De: Carmen Ulian / 08.12.2014, 10:32
Meteorologii anunță cod galben de ploi și ninsori în aproape toată țara
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi și ninsori în aproape toate zonele țării valabil de luni, ora 23.00, până miercuri, ora 10.00.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi, polei, ninsori și vânt valabil de luni, ora 23.00, până miercuri, ora 10.00.

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud, cuprinzând treptat majoritatea zonelor. În Oltenia și în Muntenia va ploua continuu și se vor cumula cantități de apă cuprinse în general între 25 și 50 l/mp.

În Moldova, în cursul nopții de luni spre marți, vor fi precipitații slabe, mai ales ploaie și burniță care local vor depune polei, apoi ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, cu precădere în dealurile subcarpatice. În zonele montane și submontane va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăși local 15…20 cm, în special în Carpații Meridionali și de Curbură.

Vântul se va intensifica în sud-estul țării, unde rafalele vor depăși 55…60 km/h, dar izolat și pe crestele montane unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada.

Precipitații mixte vor fi posibile pe suprafețe mici și în regiunile sudice și centrale.