Meteorologii anunță: Iarna vine după 23 noiembrie

Apropo.ro / 09.11.2012, 09:39
Meteorologii anunță: Iarna vine după 23 noiembrie
Meteorologii nu ne pot spune când va fi prima ninsoare, deocamdată, dar condițiile pentru instalarea iernii se vor crea după data de 23 noiembrie.

Luna noiembrie vine cu temperaturi scăzute pentru nordul și nord-estul țării și cu ninsori însemnate pentru majoritatea regiunilor, arată estimarea meteorogică de la Administrația Națională de Meteorologie. În decembrie vom avea temperaturi normale în aproape toată țara, cu excepția zonelor sud-estice unde va fi mai cald. Ultima lună de iarnă aduce temperaturi cuprinse între -7 și 0 grade în majoritatea regiunilor.

Cu toate acestea, meteorlogii susțin că anul acesta va fi o iarnă firească pentru România, incluzând fenomene extreme, cum ar fi ninsori abundente, viscole și ger, temperaturile putnd ajunge în zonele joase și în jurul valorii de – 20 de grade noaptea, potrivit specialiștilor, citați de Mediafax.

Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, condițiile pentru instalarea iernii în România se vor crea după data de 23 noiembrie, în special în jumătatea de nord a țării și în zonele de munte. Pe de altă parte, meteorologii nu pot prevedea deocamdată când va fi prima ninsoare, acest anunț putând fi făcut cu zece zile înainte de producerea fenomenului.

Directorul executiv ANM, Florinela Georgescu, a transmis că mesajul meteorologilor este că „trebuie să ne pregătim pentru o iarnă așa cum este normal să fie în țara noastră, cu toate fenomenele extreme – ninsori abundente, intensificări ale vântului, adică viscole, urmate de perioade de ger„. „Nu va fi acea iarnă blândă care era așteptată„, a mai spus Georgescu.

Astfel, ea a precizat că va fi cel puțin un viscol în luna decembrie și cel puțin două, atât în ianuarie, cât și în februarie.

Citește mai multe detalii despre când va ninge în România, pe Gândul.info