Meteorologii anunță lapoviță și ninsori de vineri până duminică, în mai multe zone ale țării

De: Carmen Ulian / 23.01.2015, 12:00
Meteorologii anunță lapoviță și ninsori de vineri până duminică, în mai multe zone ale țării
Meteorlogii au anunțat că de vineri până duminică vom avea parte de intensificări ale vântului și precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

De vineri, 23 ianuarie, ora 18.00, și până duminică, 25 ianuarie, ora 10.00, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi la început sub formă de ploaie, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile. În cursul nopții de sâmbătă spre duminică (24/25 ianuarie) precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și pe spații restrânse în rest.

În Banat și Oltenia cantitățile de precipitații vor fi mai abundente și vor depăși local 15…20 l/mp și izolat, în zona deluroasă și montană aferentă, 30…40 l/mp.

În Carpații Meridionali și în Munții Banatului se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h viscolind și spulberând zăpada.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala local în regiunile sudice și pe arii restrânse în centru, cu viteze de 45….55 km/h și izolat peste 55…65 km/h.

 În cursul zilei de duminică, 25 ianuarie și al nopții de duminică spre luni (25/26 ianuarie) va mai ninge în zonele montane, iar în restul teritoriului vor fi precipitații mixte. In regiunile sudice și estice se vor cumula cantități de precipitații în jurul a 10 l/mp.