Meteorologii au emis un cod galben de viscol și ninsori

De: Carmen Ulian / 05.02.2015, 14:00
Meteorologii au emis un cod galben de viscol și ninsori
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori și viscol, valabilă de vineri de la ora 16.00 până sâmbătă la ora 14.00.

Bucureștiul și 24 de județe din jumătatea de sud a țării vor fi sub avertizare de ninsoare și vânt, care la rafală va depăși 60 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, în a doua parte a zilei de vineri și la începutul nopții de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munților Banatului și cea mai mare parte a Olteniei, Carpaților Meridionali și de Curbură. Ninsorile se vor extinde și în Muntenia și Dobrogea, unde va continua să ningă, în general slab, până sâmbătă după-amiază.

Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Oltenia și la munte, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, în regiunile sudice, dar și la munte, unde va atinge la rafală peste 50-60 de kilometri pe oră, iar în sudul Banatului, 80 de kilometri pe oră. Vântul se va diminua în intensitate în cursul zilei de sâmbătă.

În regiunile sudice, vântul se va intensifica de vineri dimineață, iar ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi local și în restul teritoriului, a precizat ANM.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru București și județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara, Sibiu, Brașov și Covasna.