Metoda anti-copiat: Examene in aer liber (Poze)

Apropo.ro / 15.11.2011, 16:00
Chinezii din Whuhan, provincia Hubei, au gasit cea mai la indemana metoda anti-copiat: sustinerea examenelor in aer liber, cu patrula de supraveghere.

Se pare ca elevii din Whuhan, provincia chineza Hubei, au pus profesorii pe ganduri, dupa ce au fost prinsi copiind deseori. Si pentru ca problema sa fie rezolvata, cadrele profesorale au gasit o metoda inedita.

Profesorii au venit cu ideea ca testarile sa fie sustinute in aer liber, pe terenul de sport al institutiei. Nimic mai simplu si mai la indemana.

elevi china test

Astfel, elevii au fost asezati la pupitre, s-a pastrat o distanta considerabila intre ei, iar pe toata durata examenului, un grup de profesori au supravegheat copiii.

Disperarea profesorilor a dus si la disperarea elevilor, care s-au vazut pusi in fata faptului implinit, iar vechile lor metode de copiere au fost mai greu de pus in practica.

elevi china test

In tarile moderne, acest fapt ar fi fost catalogat drept o violare a drepturilor umane, insa, in China, un asemenea examen nu este criticat de nimeni.

„Terenul de sport al scolii este incapator. Aici niciun copil nu este distras de catre un altul, niciunul nu mai trece pe langa un altul sa ii sopteasca sau sa ii lase vreo copiuta”, spune un reprezentant al scolii.