Metoda incredibilă prin care medicii au salvat mâna unui bărbat

De: Gabriela Voicu / 17.12.2013, 13:00
Xiao Wei și-a pierdut mâna dreaptă într-un accident, iar medicii chirurgi din China au găsit o metodă mai puțin obișnuită pentru a-i reatașa membrul.

Xiao Wei și-a pierdut mâna dreaptă într-un accident, dar medicii chirurgi din China nu au putut să i-o atașeze imediat pentru că avea nevoie de timp să se vindece, așa că au găsit o metodă incredibilă pentru a menține membrul sănătos – i-au atașat mâna de glezna stângă pentru ca aceasta să fie alimentată cu sânge prin artere.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Mână atașaă de gleznă

Această metodă de reatașare totală a unui membru este mai puțin obișnuită, dar medicii chinezi sunt pricepuți în ceea ce privește tehnicile microchirurgicale – cu câțiva ani în urmă o echipă de medici de la Stony Brook University Medical Center i-au reatașat cu succes unui bărbat ambele mâini, iar specialiștii au precizat că acea procedură fusese realizată o singură dată anterior, în China.

Cazul lui Wei este special datorită deciziei medicilor de a fixa mâna pe glezna pacientului. Cairian Healy, de la Royal College of Surgeons din Anglia spune că procedura este cunoscută, însă de obicei medicii aleg zona de sub braț pentru că acolo membrele se pot iriga mai bine cu sânge.

Mâna este irigată cu sânge prin artere

Operația pentru reatașarea unei mâini poate dura până la 15 ore, factorul vital fiind ca membrul să fie păstrat în condiții cât mai bune. Deși metoda de a-l ține în gheață poate fi utilă. mulți medici ezită să apeleze la ea pentru că după câteva ore mușchiul mebrului se alterează. Din nefericire nu toate operațiile de acest gen au succes și nu sunt puțini pacienții nemultumiți care ulterior cer amputări.