Metode eficiente pentru combaterea celulitei

Apropo.ro / 17.07.2006, 10:16
Metode eficiente pentru combaterea celulitei
Alimente pentru drenarea circulației, creme anticelulitice, noi exerciții fizice, aparate pentru slabit. Apar din ce în ce mai multe metode pentru a combate celulita. Câte dintre acestea sunt cu adevarat eficace? "Celulita seamana cu diabetul. Nu se vindeca, dar se poate

Alimente pentru drenarea circulației, creme anticelulitice, noi exerciții fizice, aparate pentru slabit. Apar din ce în ce mai multe metode pentru a combate celulita. Câte dintre acestea sunt cu adevarat eficace?

„Celulita seamana cu diabetul. Nu se vindeca, dar se poate controla.”, este de parere medicul Philippe Blanchemaison. Acesta arata ca exista din ce în ce mai multe soluții eficace contra celulitei, dar toate cer rabdare, perseverența și investiții.

Ereditatea, hormonii, nutriția, sedentarismul, sistemul limfatic, stresulÂ… sunt câțiva dintre factorii care duc la formarea celulitei și trebuie întotdeauna acționat pe mai multe fronturi.

Celulita trebuie analizata
Fiecare tip de celulita necesita un tratament adecvat. Acest lucru îl poate face doar specialistul și, în funcție de diagnostic, se iau masurile care dau rezultatele cele mai bune.

Vizita la ginecolog
Pubertatea, pilulele anticoncepționale dozate incorect, sindromul premenstrualÂ… Celulita apare când exista o dereglare hormonala. „Totul se poate corecta, fara a fi nevoie sa se apeleze la artileria hormonala grea”, este de parere specialistul ginecolog David Elia. O cantitate mica de progesteron, luata câteva zile pe luna, la indicațiile medicului ginecolog, poate ajuta la reglarea problemelor legate de retenția de apa.

Schimbarea regimului alimentar
Ecuația este simpla. Dați-i organismului zaharuri și grasimi, iar celulele adipoase vor începe sa se umfle cu 60 – 100% fața de volumul lor inițial, comprimând totul în jurul lor: vene, vase de sânge, fibre, nervi, piele. Daca îi dați organismului proteine cu valoare biologica ridicata (carne de vita, oua, pește, fructe de mare, cereale integrale, leguminoase), o cantitate mica de uleiuri vegetale neprelucrate termic, de migdale sau nuci, fructe și legume proaspete, celulita va începe sa se diminueze.

Scapam de „bureți”
Profesorul Blanchemaison include în aceasta categorie alimentele care rețin apa în organism, precum alimentele sarate, zaharurile rafinate, pâinea alba, biscuiții, proteinele chimice, aditivii alimentari prezenți în toate alimentele procesate și în cele semipreparate sau preparate cumparate din comerț, chiar și în cele dietetice, lactatele, chiar și cele degresate. Specialistul recomanda un singur produs lactat consumat zilnic în cazul în care exista probleme din cauza retenției de apa în organism.

Scapam de balonare
Afinele, coacazele, lamâia, portocala, broccoli, ceaiul verde, usturoiul, ceapa sunt alimente anti-balonare. Alaturi de acestea, plantele medicinale, precum hamamelis, castane de India, ilex, chiparos, sulfina, crețișoara, sub forma de ceaiuri sau capsule, amelioreaza circulația.