Metrorex vrea să introducă plata cu cardul direct la turnicheți

De: Carmen Ulian / 09.02.2015, 14:00
Metrorex vrea să introducă plata cu cardul direct la turnicheți
Metrorex vrea să introducă plata cu cardul la casierii, automate de vândut cartele, dar și direct la turnicheți, prin carduri bancare tip contactless.

Metrorex a inițiat o licitație deschisă pentru implementarea plății cu cardul la casierii, automate de vândut cartele, dar și direct la turnicheți, prin carduri bancare tip contactless.

Potrivit anunțului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Metrorex vrea să încheie un acord-cadru pe patru ani, pentru servicii aferente platii prin POS pentru acces în metrou la casieriile din statiile de metrou, la automatele de vândut cartele si direct la turnichet cu card bancar tip contactless. Totodată, compania care va câștiga licitația trebuie să asigure și servicii de instalare si configurare a echipamentelor POS în locatii, servicii de utilizare a echipamentelor POS, mentenanta, suport si helpdesk, servicii de tranzactionare (în conformitate cu solicitarile din caietul de sarcini).

Metrorex are în vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedură separată.”În acest sens avem în vedere achiziționarea unor porți de acces care să aibă încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB cât și a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare). Ținând cont de aceasta, unul din obiectele prezentei proceduri îl constituie selectarea băncii care va asigura integrarea acestor echipamente cu sistemele băncii în scopul asigurării reconcilierii financiare pentru plățile cu card bancar efectuate direct la turnicheți. Echipamentele ce vor fi instalate în porțile de acces nu fac obiectul prezentei proceduri”, se mai precizează în caietul de sarcini.