Mexic: Evadare colectivă de mari proporții dintr-o închisoare

De: Marian Andrei / 18.09.2012, 17:30
Mexic: Evadare colectivă de mari proporții dintr-o închisoare
Peste 130 de deținuți dintr-o închisoare situată la granița cu Statele Unite au evadat azi printr-un tunel, aceasta fiind una dintre cele mai mari evadări colective din ultimii ani.

Homero Ramos, procurorul general al statului Coahuila, a declarat azi că 132 de deținuți încarcerați la închisoarea din localitatea Piedras Negras au evadat printr-un tunel săpat din atelierul de tâmplărie al închisorii.

Potrivit șefului securității publice din Coahuila, Jorge Luis Moran, este posibil ca gardieni corupți să fi facilitat evadarea, el adăugând că autoritățile americane au fost alertate, în eventualitatea în care unii dintre evadați ar încerca să treacă fraudulos frontiera.

Moran a mai anunțat că statul oferă o recompensă de 200.000 de pesos (aproximativ 15.700 de dolari) pentru informațiile care vor conduce la capturarea fiecărui fugar.

În ultimii ani au avut loc numeroase evadări, facilitate de complicitatea gardienilor cu membri ai cartelurilor de droguri. Cea mai recentă evadare de asemenea amploare a avul loc la sfârșitul lui 2010, când 140 de prizonieri au evadat din închisoarea Nuevo Laredo.

Tags: