Mexic, Hollywoodul telenovelelor

Apropo.ro / 02.03.2004, 12:55
Mexic, Hollywoodul telenovelelor
Orașe coloniale, ruine ale imperiului Maya, plaje întinse, mâncare picanta și multa distracție. Acestea sunt câteva dintre atracțiile Mexicului. Însa, cea care a împins popularitatea acestei țari pâna la apogeu este celebra Companie TELEVISA - nr.1 pe


Orașe coloniale, ruine ale imperiului Maya, plaje întinse, mâncare picanta și multa distracție. Acestea sunt câteva dintre atracțiile Mexicului. Însa, cea care a împins popularitatea acestei țari pâna la apogeu este celebra Companie TELEVISA – nr.1 pe piața telenovelelor, care a lansat actrițe și actori îndragiți în toata lumea: Thalía, Andrés García, Fernando Colunga, Jacqueline Andere, Lucía Mendez, Aracely Arambula și lista poate continua.

Mexico City

Cel mai important loc al metropolei mexicane este centrul politic și religios Zócalo, cunoscut și sub numele de Plaza de la Constitución, a doua ca marime in lume, dupa Piața Roșie din Moscova. Aici vei gasi Catedrala, Palatul Național, cu biroul Președintelui, minunatele construcții coloniale și Templul Mayor.

De aici, bulevardele Madero și Juárez te vor conduce spre Alameda, parcul care marcheaza centrul vechiului oraș și gazduiește impozantul Palacio de las Bellas Artes și celebrul Torre Latinoamericana (Turnul Latinoamerican).

Puțin mai jos, se afla Paseo de la Reforma, strada care duce spre Chapultepec Park – zona de agrement a milioane de localnici și, totodata, gazda Muzeului Național de Antropologie, unde se odihnește întreaga cultura precolumbiana.

Pentru cumparaturi, cele mai recomandate sunt Zona Rosa și La Meced – cel mai mare lanț de magazine moderne din oraș. Chiar și daca nu cumperi nimic, poți petrece o jumatate de zi aici, admirând uriașele coloane învelite în frunze vii și mortarele din piatra vulcanica, numite „molcajetes”.

Dincolo de toate astea, cea mai mare obsesie a orașului ramâne sportul – fotbalul, luptele și coridele având întâietate. Cursele de cai care au loc la Hipodromo de las Americas sunt o alta prioritate pentru mexicani.

Acapulco

Oricine a auzit de Acapulco, locul a carui legenda seamana cu cea a lui Romeo și Julieta, de data aceasta, protagoniștii fiind Acatl – fiul unei capetenii de trib, și Quiahuitl – fata capeteniei tribului rival.

Se spune ca, în urma tragicei povești de dragoste, Acatl s-a transformat în pamânt, din care au rasarit o mulțime de trestii, iar Quiahuitl s-a transformat într-un nor. De atunci, de câte ori golful este acoperit de nori, Quiahuitl se reîntâlnește cu iubitul sau.

Astazi, Acapulco este locul unde gasești tot ce vrei, de la plaje magnifice, la cluburi și discoteci moderne.

Ziua, daca nu ești pe plaja, cu siguranța cutreieri magazinele scumpe. Cel mai potrivit loc pentru recreere este Centro de Acapulco. Aici se afla o mulțime de magazine, restaurante și discoteci, dar și Centrul Cultural al orașului, cu o galerie de arta, un teatru și cinematografe cu producții americane, subtitrate în spaniola.

Pe Bulevardul Costera se afla și Parcul Papagayo, unde vei avea parte de ore întregi de canotaj, plimbari cu rolele și echitație. Și distracția nu se încheie aici, daca te hotaraști sa treci și prin Centrul Infantil „CICI”, unde te așteapta un minunat spectacol, oferit de jocul delfinilor.

Guadalajara

Considerat ca fiind „cel mai mexican dintre orașele mexicane”, Guadalajara este mai puțin frenetic decât capitala, dar, în același timp, un „uriaș” zgomotos și plin de viața.

Orice tur al orașului începe de la Catedrala din centrul orașului, înconjurata de patru piețe care, în week-end-uri și-n serile calduroase, sunt luate cu asalt de mulțimea ce vine sa asiste la numerele muzicienilor peregrini.

De aici, urmatoarea ținta este partea vestica a orașului, unde campusul universitar fuzioneaza cu o suburbie șic și cu cele mai scumpe proprietați ale orașului. Nici în zona estica nu vei avea timp sa te plictisești, aici aflându-se Tlaquepaque și Tonalá – doua dintre cele mai rafinate zone meșteșugarești din Guadalajara.

Daca-ți mai ramân timp și energie și pentru zona nordica, Basilica de Zapopan te invita sa vizitezi cea mai venerabila biserica a locului și un muzeu al tradițiilor indigene, în timp ce parcul Barranca de Oblatos îți va oferi splendide priveliști asupra canionului și locuri pentru picnic.

Cancun

Tânara stațiune, care a luat ființa în urma succesului repurtat de Acapulco, a fost amenajata pe o limba de nisip din apropierea satului de pescari Puerto Juarez.

Daca la început ai fi fost atras doar de apa cristalina, nisipul foarte fin și hotelurile de lux, azi Cancun îți deschide poarta spre lumea Maya, atragând peste 2 milioane de vizitatori pe an. În plus, aici vei gasi punctul ideal de plecare pentru vizitarea a numeroase vestigii precum: Chicen-Itza, Tulum și Coba și orașele coloniale: Valladolid, Izamal și Merida.