Mexico City va avea o cladire uriasa „ingropata” 300 m in pamant (Poze)

Apropo.ro / 13.10.2011, 16:30
Arhitectii de la BNKR vor schimba centrul orasului Mexico City. Acestia vor construi o cladire de 65 de etaje, sub forma de piramida inversa, in pamant.

Arhitectii de la firma BNKR vor ingropa 300 de metri in pamant o constructie de 65 de etaje. Totul se va intampla in centrul orasului, pentru modernizare.

centrul Mexico City

Asa arata acum centrul orasului

Cladirea va fi o piramida cu varful in jos, in care se vor regasi magazine, cafenele, muzeu si birouri. Va fi un centru multifunctional.

Pentru ca iluminarea sa fie facuta natural, arhitectii s-au gandit ca la suprafata sa existe tavanul transparent, el fiind realizat dintr-o sticla rezistenta. Tavanul va avea dimensiunile 240mX240m, iar in mijloc va fi asezat steagul tarii.

Constructia este necesara, caci populatia are nevoie de asa ceva, insa spatiul nu permite realizarea unui centru cultural.

centrul Mexico City

Constructia va fi o piramida inversa

Legile locale interzic demolarea cladirilor istorice, si chiar si asa, limita de nivel este de opt etaje pe verticala.

Noua cladire nu va afecta constructiile din jur si va pastra arhitectura zonala.

„Ce facem noi este o piramida inversa cu un spatiu central liber ce permite patrunderea luminii naturale si a ventilatiei”, spun cei de la firma de arhitectura.

Spatiul de la suprafata va permite utilizarea lui in continuare la diferite manifestari in aer liber, precum concerte sau parade militare.

centrul Mexico City

Asa va arata la final centrul orasului

Piramidele au jucat un rol important in istorie. Cand aztecii au sosit pe Valea Mexicului au construit o piramida, care acum se afla pe fundul unui lac. Cand spaniolii au sosit in America si au cucerit aztecii au distrus totul in cale.

In secolul 20, multe cladiri ale coloniei au fost distruse sau demolate. Arhitectii adauga ca realizarea acestei constructii sub forma de piramida este precum o intoarcere la origini.