Mi-am luat casă nouă pentru că nu mai avem unde să pun gunoiul

De: Dragos Tanase / 12.04.2012, 16:00
Mi-am luat casă nouă pentru că nu mai avem unde să pun gunoiul
După ce ani de zile am strâns ca furnica românească toate for free-urile și second hand-urile Americii, înghesuindu-le în camere, în garaj, prin pod și în pivniță, am constatat că mi-a rămas casa mică, și nici ușa de la intrare nu se mai deschidea până la perete din cauza bunăstării care mă înconjura.

Aveam de toate acum, dar, vorba cântecului, nu mai aveam timp să le găsesc, că dacă-mi trebuia un ciocan căutam după el trei ore, iar când era să am nevoie de derulatorul automat, rețineți, pentru casete video sau de setul de gantere pentru mâna stângă, pierdeam cam jumătate de zi numai desfăcând la cutii, pentru că îmi place, totuși, să fiu ordonat, și am înghesuit totul în cutii, pe care am uitat însă să scriu ce conțin.

Astfel că, atunci când cotrobăiam după ceva, mai apelam și la copii, că ăștia mici câteodată sunt cu noroc, și le ziceam: dacă găsiți foarfeca de ață neagră, vă las să alegeți ce cutie vreți din alea din pod, ca în povestea cu Sfânta Vineri.

Ce mă mai râdeam de ei când veneau opintindu-se cu lăzile din pod și nu găseau în ele decât balauri din fulgarine și alaindeloane conservate în naftalină! Dar divaghez…

Citește întreaga povestire a lui Silviu Brizu (Chicago), pe Kamikazeonline.ro