”Mi se face pielea de găină”. Adelina Pestriţu a vorbit despre depresia post-natală

De: Alexandra Necsoiu / 02.10.2018, 16:25
”Mi se face pielea de găină”. Adelina Pestriţu a vorbit despre depresia post-natală
În urmă cu două luni Adelina Pestriţu a devenit mamă pentru prima oară. Vedeta se iubeşte cu Virgil Şteblea, alături de care a adus pe lume o fetiţă pe nume Zenaida Maria.
De când a născut, fosta prezentatoare le-a vorbit fanilor săi despre experienţa sa ca mamă şi situaţiile cu care se confruntă. Recent, pe blogul său, Adelina Pestriţu a vorbit deschis despre alăptare şi depresia post-natală, despre care urmăritorii săi îi pun întrebări pentru a afla cum a reuşit să treacă peste astfel de stări.
 
„Comentariile negative mă întristează puţin, pentru că oamenii îşi formează nişte prejudecăţi şi au nişte standarde pe care, dacă eu nu le ating, ei se comportă de parcă ar fi greşit. Aş vrea ca oamenii să înţeleagă că, o mamă, îşi îngrijeşte puiul aşa cum crede ea că este cel mai bine. Primesc tot felul de comentarii, alăptezi, nu alăptezi, ai născut prin cezariană, nu natural. Ei bine, dacă este un lucru pe care sunt înrăită, acesta este! Poate nu te ţine bazinul să naşti natural, poate starea ta de sănătate nu este îndeajuns de bună, poate copilul este poziţionat într-un mod nefavorabil. Doctorul tău este cel care te va sfătui cel mai bine astfel ca şi tu, şi copilul tău să treceţi cu bine peste acest moment. 
 
În aceeaşi idee, mi se pare o prostie ca oamenii să certe mamele că nu îşi alăptează copiii, poate nu au lapte, poate nu pot să suporte durerile. Eu am decis să nu vorbesc public despre aceste subiecte şi deciziile pe care le iau, pentru că ele aparţin fiecărei mame. Nu am dreptul să le spun mămicilor cum să îşi crească şi hrănească copiii. Ele sunt cele care ştiu cel mai bine ce trebuie să facă.
 
M-aţi întrebat de foarte multe ori dacă am suferit de depresie post-natală şi, dacă da, cum am reuşit să trec prin asta. Vă mărturisesc că este un subiect la auzul căruia mi se face pielea de găină. Din punctul meu de vedere, acum descopăr şi cunosc tot felul de stări. Nu am descoperit focul, nu sunt în măsură să dau sfaturi. Singurul lucru pe care aş putea să îl recomand mămicilor este să aibă în continuare grijă de ele”, a menţionat Adelina Pestriţu.