Miauzic – Pianul cu ultrasunete pentru pisici (Video & Poze)

De: Carmen Ulian / 04.11.2014, 13:00
Felinele se pot bucura liniștite de noul pian dedicat lor. Acesta emite ultrasunete pe care urechea umană nu le poate percepe.

Și felinele pot asculta muzică pe gustul lor. Pianul special pentru pisici a fost creat de o echipă de veterinari, oameni de știință și sunetiști pentru o campanie împotriva acelor țări care cenzurează internetul.

pisici

Pianul electric cu ultrasunete a fost deja folosit la un concert în Londra. Astfel, pisicile prezente au putut asculta piese celebre semnate de Jay Z, Backstreet Boys, Imnul Național și multe altele.

Dacă nu știați, pisicile pot detecta 11 octave, cu două mai mult decât oamenii și una în plus față de câini.

Ultrasunetele sunt presiunea oscilantă a sunetului cu frecvența mai mare față de limita maximă a gamei pe care urechea umană o aude, care este de regulă pe la 20.000 hertzi. Așa nu dăunează auzului.

Pisicile, în schimb, apreciază muzica cântată la o frecvență de aproximativ 64.000 Hz.

pisici

Pisicile au fost folosite în această campanie tocma datorită popularității lor pe internet. În concertul de protest au fost intonate imnurile țărilor unde internetul are restricții – Coreea de Nord, Turcia, Rusia, Arabia Saudită și Cuba, de exemplu, precum și piese pop care au fost interzise în aceste țări.