Mic ghid cinefil: ce ne spune afisul despre film?

Apropo.ro / 14.11.2011, 16:03
Daca nu ati observat pana acum, posterele care prezinta filmele au cateva lucruri in comun si, mai mult, iti pot spune si cateva lucruri despre productia pe care o prezinta.

Iata cateva dintre cele mai raspandite trenduri in materie de afise:

1. Oameni mici pe plaja, capete gigantice cu nori in fundal

Oameni mici pe plaja, capete gigantice cu nori in fundal

Toate aceste filme sunt drame. Nu va lasati inselati de trailer sau de parerile celor care se considera experti. Protagonistul (sau fratele, sau poate tatal) si/sau iubitul/iubita acestuia mor, cel mai probabil, pana la sfarsitul filmului. Cand vizionezi acest film este necesar sa ai niste batiste la tine, pentru ca daca nu vei plange de emotie sau de bucurie, atunci sigur vei plange dupa banii pe care i-ai dat pe bilet.

2. Un spate sexy

Un spate sexy

Filmele prezentate de acest tip de poster vor fi pline de actiune, dar vor avea si o spoiala de pretentii intelectuale.

3. Spate in spate

Spate in spate

Aceste afise sunt folosite in special pentru comedii romantice, dar axate mai mult pe partea de comedie. Nu trebuie sa ai mari asteptari de la un astfel de film (mai ales daca pe afis apare Kate Hudson sau Reese Witherspoon).

4. Patul

Patul

Aceste afise sunt creatia suprema in materie de falsa reclama – in filme nu vei avea decat foarte putin sex (sau chiar deloc) si multa, multa palavrageala.

5. Sunt cu ochii (ochiul) pe tine

Sunt cu ochii (ochiul) pe tine

La fimele prezentate de acest tip de afis macar stii pentru ce te duci – 98% dintre ele sunt horror-uri (intr-un fel sau altul).

6. Natura este albastra

Natura este albastra

Natura este albastra

Dupa cum observam, folosirea culorii albastre este un imperativ, daca filmul se refera la natura sau la planeta Pamant. (Este interesant de aflat daca cineva a fost exclus din industria de entertainment pentru „erezia” de a fi folosit o alta culoare in afara de omniprezentul albastru)

7. Negru/Portocaliu

Negru/Portocaliu

Dupa cum puteati sa va dati seama si singuri, este vorba de filme de actiune. In caz ca ati uitat, culoarea portocalie sugereaza ca in film vor avea loc multe explozii.

8. Run For Your Life

Run For Your Life

Filme de actiune, in care eroul fuge, metaforic vorbind, printr-un coridor albastru, pentru a se salva de (sau pentru a-i prinde pe) baietii rai. Filmele in sine sunt similare celor din categoria precedenta, exceptand faptul ca exploziile sunt inlocuite cu teama.

9. Picioare desfacute

Picioare desfacute

Spre deosebire de afisele din categoria Patul, aici realizatorii si-au dat interesul si nu au facut o falsa reclama. Din cele 42 de afise prezentate, un singur film nu s-a ridicat, din punct de vedere al cinefililor, la inaltimea afisului, ceea ce spune multe.

10. Copia

Copia

Acest afis este creat, in principal, pentru a-ti aminti de un alt film (mult mai bun) sau pentru a te insela, facandu-te sa crezi ca vei viziona acel film (cel bun).

In speranta ca acest mic ghid va va fi de folos in alegerea filmelor pe care veti vedea de acum inainte, va dorim vizionare placuta!