Mica Veneție din Olanda (Poze)

De: Gabriela Voicu / 10.06.2013, 17:00
Este greu sa ne imaginam alt loc pe Pamant care sa semene cu frumoasa Venetie..., pana cand ajungem la Giethoorn, in Olanda, unde exista ceea ce am putea numi "Mica Venetie".

Mulți dintre noi sunt familiarizați cu frumusețea orașului italian Veneția, cunoscută și drept „Regina Mărilor”, în care diferite insule sunt interconectate prin transportul acvatic. Este greu să ne imaginăm alt loc pe Pământ care sa semene cu frumoasa Veneție…, până când ajungem la Giethoorn, în Olanda, unde există ceea ce am putea numi „Mica Veneție”.

Acest loc idilic din provincia Overijssel poate fi străbătut doar pe apă, neavând drumuri propriu-zis, și chiar este cunoscut drept „Veneția Nordului”, cu referire la celebrul oraș italian, atrăgând turiști din toată lumea. 

Vezi galeria foto

Casele de aici construite în stil victorian sunt așezate pe insulițe și sunt conectate prin mici poduri care par desprinse din povești. Cum transportul cu bărcile este singura metodă de deplasare în zonă, turiștii pot face promenade printre cabanele splendide din acest sat care datează din anul 1200, când un grup de călugări Franciscani fugari din regiunea Mediteranei s-au stabilit aici. Ei au săpat canale destinate transportului și le-au dezvoltat conform unor planuri. Astăzi, aproximativ 3000 de persoane locuiesc la Giethoorn.

Aceasta este o destinație populară mai ales în sezonul rece, pe care pasionații de patinaj o îndrăgesc în mod deosebit. Înconjurat de o rezervație naturală numită De Wieden, satul are un colorit deosebit, fiind locul ideal pentru o vacanță departe de zgomotul citadin. Acest loc pitoresc a devenit cu atât mai apreciat cu cât a apărut și într-un film numit „Fanfare”, regizat de olandezul Bert Haanstra.